Regina Marii Britanii a fost externată

Regina Marii Britanii a fost externată

Regina Marii Britaniia fost internată duminică seară

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 86 de ani, a părăsit astăzi spitalul Regele Edward al VII-lea din Londra, unde a fst internată duminică seară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îmbrăcată în roşu, suverana britanică a părăsit pe propriile picioare clinica londoneză, în jurul orei locale 14.45 (16.45 ora României), şi-a luat la revedere de la mai mulţi membri ai personalului medical, iar apoi s-a aşezat pe bancheta din spate a unui automobil care o aştepta în faţa spitalului.
 
 
"Regina este sub observaţie la spitalul King Edward al VII-lea din Londra din cauza simptomelor unei gastroenterite. Ca măsură de precauţie, toate angajamentele sale oficiale din această săptămână au fost fie amânate, fie anulate", a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.
 
Regina Elizabeth II şi-a anulat sâmbătă o vizită oficială în Ţara Galilor din cauza gastroenteritei, anunţa vineri Palatul Buckingham
 
Internarea reginei este o măsură deprecauţie, au declarat surse de la Palatul Buckingham pentru BBC. Regina Elisabeta a II-a a fost dusă la spital cu o maşină privată, nu cu ambulanţa, şi „avea o stare de spirit bună”. 
 
Gastroenterita este o inflamaţie a stomacului şi a intestinului, ce se manifestă prin tulburări digestive - greţuri, vărsături, crampe abdominale şi diaree. În majoritatea cazurilor, este o afecţiune de scurtă durată, simptomele dispărând în trei zile.
 
Gastroenterita este cauzată de numeroase virusuri, bacterii şi paraziţi. Gastroenterita este de două feluri: virală şi bacteriană. Prima dintre ele este mai frecventă şi apare în 70% din cazuri, în timp ce gastroenterita bacteriană este mai rar întâlnită. Aceasta din urmă e cauzată de bacterii precum Salmonella şi E. coli.
 
 În fiecare an, milioane de oameni dezvoltă gastroenterită consumând mâncare contaminată. La varstnici sau la persoanele imunodeprimat, afecţiunea poate produce deshidratare, dar şi alte complicaţii periculoase.
 
Regina şi soţul ei, ducele de Edinburgh, în vârstă de 91 de ani, ar fi trebuit să meargă la Roma miercuri şi joi, la invitaţia preşedintelui italian Giorgio Napolitano.
 
Palatul Buckingham a anunţat vineri că regina suferă de gastroenterită, care a obligat-o să îşi anuleze un angajament, sâmbătă, în Ţara Galilor, şi să îşi petreacă sfârşitul de săptămână la castelul Windsor, situat la vest de Londra.
 
Suverana a fost internată duminică după-amiază în spitalul King Edward VII din Londra, unde ducesa Catherine, soţia prinţului William, nepotul reginei, a fost spitalizată la începutul sarcinii, în decembrie.
 
 

Ştire în curs de actualizare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: