„Regina hoţilor“ din Paris, românca Sandra Baciu, şi-a pus silicoane cu banii furaţi de la turişti

„Regina hoţilor“ din Paris, românca Sandra Baciu, şi-a pus silicoane cu banii furaţi de la turişti

Bandele de hoţi au mituit până şi un paznic de la Muzeul Luvru

Luni se reia, la Paris. procesul în cazul celor doi lideri de bandă infracţională, care operau în cele mai frecventate locuri turistice din Paris. Cu banii furaţi de la turişti, una dintre hoaţe şi-a pus silicoane.

Audierile au început, vineri, ea, care a avut loc la a 16-a Cameră Corecţională din Paris. Îîn deschiderea procesului celor 17 inculpaţi români, organizaţi în două grupări, care furau metodic de la turişti, în principal asiatici, în locuri precum Palatul Versailles, Arcul de Triumf, Muzeul Luvru ori Turnul Eiffel.
 
Până când au fost arestaţi, la sfârşitul lui 2013, aceste locuri de cultură erau vizate zilnic de către aceste grupări, ale căror şefe acţinau la ordinul soţilor rămaşi în ţară.
 
„Eraţi atât de fascinată de Gioconda, încât veneaţi din trei în trei zile să o admiraţi“, i-a spus ironic preşedintele de şedinţă Marianei Gândac, alias Cinca, în vârstă de 26 de ani, şefa primului grup.
 
Interceptările telefonice arată o ierarhizare şi o organizare „implacabilă“, scrie „Le Parisien“, precizând că, îmbrăcaţi bine, pentru a nu ieşi în evidenţă, infractorii acţinau câte trei. În timp ce unul se ocupa de genţi, altul le atrăgra atenţia turiştilor, iar al treilea îi alerta în cazul în care erau reperaţi.
 
„Da sunt hoaţă, dar nu sunt organizator“, i-a spus una dintre hoaţe, Cinca, judecătorului, renunţând la serviciile interpretului şi prezentând o linie de apărare comună, potrivit căreia se furau sume mici de bani, fiecare lucrând pe cont propriu.
 
700.000 de euro transferaţi spre România
 
Sumele furate sunt însă impresionante, scrie Le Parisien, care precizează că, din 2005 şi până în 2013, una dintre grupări a efectuat 414 transferuri de bani către România, în sumă de 700.000 de euro. Cu aceşti bani au fost cumpărate case, terenuri, maşini de lux, iar beneficiarii au trăit pe picior mare, aşa cum atestă numeroase imagini pe Facebook.
 
Filând gruparea lui Cinca, anchetatorii au ajuns la Sandra Baciu, şefa celei de a doua grupări. Născută Hamidovic - numele unei reţele care a format generaţii de hoţi de buzunare în metrou scrie ziarul – tânăra în vârstă de 36 de ani şi-a cumpărat o cabană, un scuter acvatic şi şi-a pus silicoane, scrie Le Parisien.
 
Cunoscută şi ca "regina hoaţelor", ea îi oferea sfaturi lui Cinca, iar într-o conversaţie telefonică s-a lăudat că poate aduna până la 100.000 de euro în două săptămâni.
 
Paznic de la Luvru, mituit cu 10.000 de euro
 
Ea l-a mituit pe un paznic de la Luvru, cu suma de 10.000 de euro, cu care se pare că avea şi o relaţie amoroasă, să treacă cu vederea activitatea grupului, scrie Le Parisien, care adaugă că tânărul s-a apărat invocând ameninţări. 
 
„Cum se poate trece de la ameninţări la corupţie şi de la ameninţări la dragoste?“, l-a întrebat preşedintele pe paznicul de la Luvru. Paznicul riscă până la şapte ani de închisoare, iar ceilalţi inculpaţi până la zece ani de închisoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: