Regina Elizabeth a II-a s-a adresat britanicilor: Dacă rămânem uniţi şi hotărâţi, vom învinge această boală. Ne vom întâlni din nou VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regina Elizabeth a II-a le-a spus britanicilor, într-o alocuţiune specială difuzată duminică seară, că vor depăşi criza cauzată de pandemia de coronavirus dacă vor rămâne hotărâţi şi uniţi în lupta cu boala. Ea le-a mulţumit cadrelor medicale care luptă cu coronavirusul, dar şi celor care stau acasă şi respectă izolarea pentru a se evita propagarea virusului.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor din sistemul naţional de sănătate, precum şi îngrijitorilor şi celor care au roluri esenţiale, care îşi continuă îndatoririle de zi cu zi în afara casei pentru a ne ajuta pe noi toţi. Sunt sigură că naţiunea va fi alături de mine în a vă asigura că tot ce faceţi este apreciat şi că fiecare oră a muncii voastre grele ne aduce mai aproape de revenirea la vremuri mai normale.

Vreau să le mulţumesc şi celor care stau acasă, astfel ajutând la protejarea celor vulnerabili şi scutirea familiilor de durerea deja simţită de cei care au pierdut oameni iubiţi. Împreună înfruntăm această boală şi vreau să vă asigur că dacă rămânem uniţi şi hotărâţi, atunci o vom învinge”, a spus regina.

Ea a amintit şi de reacţia britanicilor în această perioadă şi de aplauzele adresate salvatorilor. 

„Sper că în anii ce vor veni toată lumea va putea fi mândră de felul în care a reacţionat în faţa acestei provocări. Şi cei ce vor veni după noi vor spune că britanicii acestei generaţii au fost puternici. Că autodisciplina, hotărârea şi compasiunea încă ne caracterizează ţara. Mândria de a fi cine suntem nu este parte a trecutului nostru, ne defineşte prezentul şi viitorul. Momentele în care UK s-a unit pentru a-şi aplauda cadrele medicale şi personalul esenţial vor fi amintite ca expresie a spiritului nostru naţinal. Şi simbolul acestuia vor fi curcubeiele desenate de copii”.

Regina Elizabeth a vorbit şi despre faptul că în întreaga lume oamenii s-au unit pentru a-şi ajuta semenii, le-au dus mâncare şi medicamente celor care au nevoie, şi-au verificat vecinii ca să vadă dacă sunt în regulă sau şi-au reprofilat afacerile pentru a fi de ajutor în lupta împotriva pandemiei.

„Şi deşi autoizolarea poate fi dificilă uneori, mulţi oameni de toate credinţele şi fără credinţă descoperă că aceasta prezintă oportunitatea de a încetini, a se opri şi a reflecta, în rugăciune sau meditaţie. Îmi aminteşte de primul meu discurs transmis, în 1940, ajutată de sora mea. Le-am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuaţi din casele lor şi trimişi în alte părţi pentru siguranţa lor. Astăzi, din nou, mulţi vor avea sentimentul dureros al separării de cei iubiţi. Dar acum la fel ca atunci, ştim în interiorul nostru că este ceea ce trebuie să facem”, a mai spus ea.

„Am mai avut vremuri grele înainte, dar de această dată este diferit. De această dată suntem uniţi cu toate naţiunile de pe glob într-un efort comun, folosind progresele ştiinţifice şi compasiunea noastră instinctive pentru a vindeca. Vom reuşi. Şi succesul ne va aparţine tuturor. Trebuie să ne consoleze gândul că deşi este posibil să mai avem de suferit, zile mai bune vor reveni: vom fi din nou împreună cu prietenii noştri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou. Însă deocamdată, vă transmit mulţumirile şi cele mai călduroase urări de bine vouă, tuturor”, a adăugat regina Elizabeth. Regina este una din sustinatorii romanilor din UK.

Mesajul video al reginei fost înregistrat la Castelul Windsor. Şefa statului britanic, în vârstă de 93 de ani, s-a mutat în castelul său din vestul Londrei, de la Palatul Buckingham, din cauza epidemiei noului coronavirus.

În afară de mesajul anual cu ocazia Crăciunului, regina a intervenit rar în alocuţiuni speciale, în momente critice, în cei 68 de ani de domnie.

Elizabeth a II-a s-a adresat supuşilor săi în alocuţiuni speciale în timpul Războiului de la Golful Persic, în 1991, şi după moartea prinţesei Diana, în 1997.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite