Regina Elisabeta şi-a luat adio de la prinţul Philip. Majestatea Sa şi-a plecat capul în faţa sicriului şi a lăcrimat FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Regina Elisabeta a II-a şi-a luat astăzi adio de la prinţul Philip, după 73 de ani de căsnicie. Majestatea Sa a avut un moment în care l-a omagiat singură pe soţul său, în Capela Saint George de la Castelul Windsor, transmite Dailymail.

Potrivit sursei citate, Regina a intrat prima în capelă, şi-a plecat capul cu veneraţie şi şi-a şters lacrimile în timp ce însoţea sicriul iubitului său Philip, în ultima sa călătorie. Şi fiul cel mare, prinţul Charles, care a urmat cortegiul alături de fraţii săi, a lăcrimat în timp ce pătrundea în capelă.

elisabeta FOTO Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

După procesiunea de opt minute şi slujba de 50 de minute, sicriul a fost coborât în cripta regală a capelei Saint George. Odată cu familia regală, milioane de britanici şi-au luat rămas bun de la cel mai longeviv prinţ consort din istoria Regatului Unit.

elisabeta FOTO Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

FOTO: Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. A fost dorinţa lui. În deplină concordanţă cu restricţiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu suverana. În timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile. 

elisabeta FOTO Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

FOTO: Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

Harry şi William au decis să se întoarcă cu Kate, ducesa de Cambridge, şi au fost văzuţi zâmbind vorbind animat în timp ce se reuneau pentru prima dată într-un an în care relaţia lor a devenit fracturată.

În spatele sicriului a urmat procesiunea regală, condusă de copiii lui Philip, prinţul Charles, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward, nepoţii, inclusiv prinţul William şi prinţul Harry, au fost separaţi de vărul lor Peter Phillips.

Regina a hotărât ca niciun membru al familiei regale să nu poarte uniformă militară, dat fiind faptul că prinţul Harry a renunţat de titlurile sale. Cu toate acestea, li s-a permis să poarte medaliile.

elisabeta FOTO Ian Vogler/WPA Pool/Getty Images

FOTO Ian Vogler/WPA Pool/Getty Images

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite