„Recunoşti un măgar după urechi, iar un prost după vorbă”, a răspuns biroul preşedintelui Zelenski declaraţiilor Preşedintelui Parlamentului Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Kever, preşedintele Parlamentului ungar
Laszlo Kever, preşedintele Parlamentului ungar

Biroul Preşedintelui Ucrainei a reacţionat dur la recentele declaraţii ale Preşedintelui Parlamentului Ungariei Laszlo Kever cu privire la starea psihică a lui Volodimir Zelenski .

Adjunctul şefului Biroului Preşedintelui ucrainean, Andri Sibiga a evaluat activităţile politicienilor din ţara vecină şi a dat asigurări că înţelepţii celor două popoare vor menţine mereu relaţii de prietenie.

„ Recunoşti un măgar după urechi, iar un prost după vorbă. Mintea scurtă are o limbă lungă. De obicei, astfel de exacerbări apar în anumite perioade ale anului. Pe de altă parte, evenimentele epocale care sunt departe de a fi regionale sunt cu siguranţă şi un declanşator suficient pentru o astfel de creştere a „politicienilor” - şi chiar dacă ADN-ul fascist răspunde din interior ”, a scris Sibiga pe Facebook.

„ Istoria va merge înainte, Ucraina va învinge: toţi cetăţenii care locuiesc în Ucraina vor fi mândri de statul nostru, iar astfel de „persoane” vor rămâne la coşul de gunoi al istoriei ”, a subliniat Andri Sibiga.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kever, a vorbit dur împotriva preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, din cauza apelurilor sale dure de ajutor către Budapesta în lupta împotriva agresiunii ruse, văzând în ele „probleme psihice”.

Kever a menţionat că nu îşi aminteşte în politica internaţională că liderul unei ţări care are nevoie de ajutor „să-şi fi ridicat vocea împotriva cuiva” aşa cum face Zelenski, ca, de exemplu, în apelurile adresate Ungariei sau cancelarului german.

„De obicei, cineva care are nevoie de ajutor îl cere politicos – persistent, dar întreabă şi nu cere sau ameninţă. De obicei, îi ameninţi pe duşmani şi nu pe cei cu care vrei să fii prieten. Există câteva probleme mentale personale aici”, a spus oficialul maghiar.

El mai crede că după război maghiarii ucraineni se pot confrunta cu probleme. „Trebuie să fim foarte atenţi… Este posibil ca minoritatea maghiară să fie nevoită să părăsească Ucraina”, a adăugat Kever.

 

De asemenea, spune oficialul ucrainean, este sigur că, în ciuda declaraţiilor şi acţiunilor „politicienilor temporari”, înţeleptul popor maghiar va menţine mereu relaţii de prietenie cu poporul ucrainean.

Reprezentanţii Celor 27 au aprobat joi un al 6-lea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, care include un embargo petrolier cu anumite scutiri, dar nu prevede înscrierea şefului Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista neagră a celor vizaţi de sancţiuni, informează surse diplomatice citate de AFP.

Comisia Europeană a propus includerea pe lista persoanelor sancţionate cu îngheţarea averilor şi o interdicţie de intrare în UE a patriarhului Kirill, dar Ungaria s-a opus. Budapesta a blocat, de asemenea, un embargo total asupra petrolului rusesc

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite