Reconstrucţia Notre-Dame: O anchetă a fost deschisă pentru tentative de escrocherie

Reconstrucţia Notre-Dame: O anchetă a fost deschisă pentru tentative de escrocherie

Imagine din interiorul Catedralei Notre-Dame din Paris după incendiu FOTO EPA-EFE

Parchetul din Paris a deschis vineri o anchetă în legătură cu tentative de escrocherie prin apeluri la donaţii pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame, devastată acum o săptămână de un incendiu puternic.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sesizarea Fundaţiei Patrimoniului, Parchetul din Paris a lansat o anchetă pentru „escrocherie în grup organizat“, scrie Business Insider.

Ancheta vizează „indivizi care profită de context şi încearcă să solicite în mod fraudulos donaţii în numele“ catedralei, a precizat Parchetul într-un comunicat.

Fundaţia Patrimoniului a avertizat încă de miercurea trecută în privinţa unor solicitări frauduloase de donaţii pentru Notre-Dame, efectuate mai ales prin apeluri telefonice şi e-mailuri.

Patru organisme sunt responsabile de strângerea donaţiilor pentru reconstrucţia Notre-Dame, şi anume Fundaţia Notre-Dame, Fundaţia Patrimoniului, Fundaţia Franţei şi Centrul muzeelor naţionale.

Miliardarii Franţei au donat peste 600 de milioane de euro pentru Catedrala Notre-Dame, care a rămas fără fleşă şi o parte din acoperiş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: