Recep Tayyip Erdogan: "Complotul" din Turcia a fost "dejucat"

Recep Tayyip Erdogan:

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan FOTO Reuters

"Complotul" urzit împotriva Guvernului islamo-conservator de către manifestanţii care protestează de două săptămâni a fost "dejucat" graţie mobilizării susţinătorilor săi, a declarat marţi premierul turc Recep Tayyip Erdogan, citat de AFP.

"Poporul a făcut să eşueze această intrigă reunindu-se cu miile" în timpul mitingurilor organizate de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) aflat la putere, la sfârşitul săptămânii trecute la Ankara şi Istanbul, a declarat Erdogan, în cadrul discursului său săptămânal susţinut în faţa deputaţilor AKP din Parlament.

"Poporul şi Guvernul Partidului pentru Justiţie şi Dezvoltare au dejucat acest compit", a continuat el, insistând că aceste reuniuni constituie "adevărata imagine" a Turciei şi nu cea a manifestaţiilor, organizate în opinia lui de "trădători şi complicii lor din străinătate".

"Acest complot a fost dejucat, acest scenariu a fost aruncat la gunoi înaininte de a fi pus în aplicare", a dezvăluit şeful Guvernului turc.

Erdogan a apărat din nou forţele de poliţie, foarte criticate pentru brutalitatea faţă de manifestanţi, apreciind că "au trecut testul democraţiei".

"Vom aduce întăriri poliţiei. Vom creşte capacităţile de intervenţie", a declarat el.

AKP, a precizat el, a prevăzut să organizeze noi reuniuni gigantice începând de vineri în alte trei oraşe din Turcia, plasate sub semnul apărării regimului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările