Reacţia Marii Britanii după anunţul potrivit căruia un distrugător de-al său a fost vizat de focuri de avertisment în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţii militare ale Rusiei în Crimeea FOTO EPA-EFE
Exerciţii militare ale Rusiei în Crimeea FOTO EPA-EFE

Ministerul britanic al Apărării a negat miercuri anunţul precum că distrugătorul său HMS Defender a încălcat apele teritoriale ale Rusiei şi a fost somat să retragă cu focuri de avertisment.

„Nu au fost trase focuri în direcţia HMS Defender şi nu recunoaştem alegaţia că au fost lansate bombe în calea sa. Credem că ruşii desfăşurau un exerciţiu de trageri în Marea Neagră şi avertizau în prealabil navele asupra activităţii lor”, a reacţionat pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

„Nava Marinei Regale efectua o trecere paşnică prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internaţional”, mai afirmă ministerul britanic, potrivit Reuters.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat că HMS Defender se deplasa dinspre portul ucrainean Odesa către Georgia, pe o rută recunoscută internaţional.

„Aşa cum este normal pentru această rută, HMS Defender a intrat în coridorul recunoscut internaţional pentru separarea traficului. Nava a părăsit în siguranţă coridorul la ora 09.45 BST (British Summer Time). Aşa cum este procedura de rutină, navele ruseşti i-au acoperit trecerea şi a fost atenţionată cu privire la exerciţiile din vecinătatea sa extinsă”, a explicat ministrul britanic.

Într-un anunţ făcut miercuri, Ministerul rus al Apărării susţine că distrugătorul HMS Defender a pătruns în apele teritoriale ale Rusiei şi a fost somat să se retragă prin focuri de avertisment lansate de un avion de atac Suhoi 24.

Incidentul s-ar fi petrecut în apropierea Capului Fiolent, situat în partea de sud a peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite