VIDEO Reacţia Angelei Merkel după agresiunile care au vizat zeci de femei în Ajunul Anului Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel FOTO AP
Angela Merkel FOTO AP

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a denunţat agresiunile „dezgustătoare“ care au vizat zeci de femei din oraşele Koln, Hamburg şi Stuttgart, promiţând pedepsirea autorilor, indiferent de orginea acestora, relatează Deutsche Welle.

„Este vorba de un caz revoltător“, a declarat Angela Merkel. „Autorii acestor dezgustătoare agresiuni cu caracter sexual trebuie pedepsiţi“, a subliniat Merkel.

Angela Merkel a sunat-o pe Henriette Reker, primarul oraşului Koln, cerându-i „acţiuni urgente pentru găsirea autorilor atacurilor şi pedepsirea acestora, indiferent de origine“.

De altfel, Henriette Reker a stârnit nemulţumiri după ce le-a recomandat femeilor să stea la distanţă de un braţ de străini.

Agresiunile împotriva femeilor comise în oraşul german Koln de Revelion par să fi fost organizate de o grupare infracţională, fiind identificaţi suspecţi arabi şi nord-africani, anunţă ministrul de Interne al landului Rhenania de Nord-Westphalia.

Merkel vrea reducerea numărului extracomunitarilor şi menţinerea liberei circulaţii în UE

Cancelarul Germaniei a pledat, miercuri, pentru diminuarea numărului extracomunitarilor şi pentru menţinerea liberei circulaţii în spaţiul Uniunii Europene, informează site-ul agenţiei Reuters.

"Pentru mine, este foarte important să ajungem la reducerea semnificativă a afluxului de refugiaţi", a declarat Merkel în cursul unei întâlniri cu lideri ai landului Bavaria.

"În acelaşi timp, este important să menţinem libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene, care a fost un motor de prosperitate şi dezvoltare economică", a subliniat Merkel.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi premierul landului german Bavaria, a criticat vehement de multe ori flexibilitatea Angelei Merkel în privinţa venirii refugiaţilor. Peste 1,1 milioane de extracomunitari au ajuns în Germania în 2015, situaţie care a condus la scăderea popularităţii Angelei Merkel.

Circa 90 de femei au reclamat că au fost tâlhărite, ameninţate şi agresate sexual, de Revelion, în centrul oraşului Koln, de zeci de bărbaţi, unii în stare de ebrietate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite