Războiul din Ucraina. Zelenski spune că vrea să negocieze direct cu Putin

Războiul din Ucraina. Zelenski spune că vrea să negocieze direct cu Putin

Volodimir Zelenski (stânga) şi Vladimir Putin la summitul în formatul Normandia de la Paris FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat  miercuri pregătit să negocieze direct cu omologul său rus Vladimir Putin soluţionarea conflictului din Donbas, dar fără a renunţa la formatul de negocieri Normandia, care mai implică Germania şi Franţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chiar dacă societatea apreciază în mod diferit posibilitatea unor negocieri directe între preşedintele Zelenski şi preşedintele Putin, sunt sigur că trebuie să o facem”, a declarat şeful statului ucrainean în cadrul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia împlinirii unui an de la preluarea mandatului în funcţia supremă în stat.

Există unele lucruri care pot fi înţelese numai atunci când eşti faţă în faţă cu cineva şi există răspunsuri pe care doreşti şi poţi să le auzi doar între patru ochi, pentru a trage concluzii definitive şi a opta pentru un alt plan”, a declarat el, citat de agenţia de presă EFE, potrivit Agerpres.

Chiar dacă s-a pronunţat ferm pentru continuarea formatului de negocieri cu privire la acordurile de la Minsk, Zelenski s-a arătat deschis şi altor opţiuni „care să apropie sfârşitul războiului şi recuperarea teritoriilor” de către Kiev.

Conflictul militar din Donbas al intrat în al şaptelea an, soldându-se până acum cu peste 13.000 de morţi, potrivit ONU. Negocierile de pace sunt în prezent în impas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: