Război în Ucraina. O serie de documente secrete capturate de ucraineni de la armata rusă arată că invazia ar fi trebuit să dureze 15 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Mai multe documente secrete ale unei unităţi militare ruseşti care au fost făcute publice de Forţele Armate ale Ucrainei arată că invazia Rusiei trebuia să dureze 15 zile, „operaţiunea” în sine fiind programată în perioada 20 februarie - 6 martie, informează unian.net.

Documentele de planificare ar aparţine grupului tactic al Brigăzii maritime 810 din cadrul Flotei Mării Negre a Federaţiei Ruse, raportează grupul operaţional-tactic „Vostok” pe Facebook.

Printre documentele, care au fost aprobate pe 18 ianuarie 2022  se numără o hartă de lucru, o misiune de luptă, un tabel de indicative de apel, tabele de semnale de control şi o listă de personal, potrivit Digi24. 

O unitate inamică ce făcea parte din Forţele Aeropurtate Orsk, trebuia să aterizeze în zona aşezării Stepanovka şi apoi să acţioneze alături de unităţile militare ale Armatei 58 a Federaţiei Ruse, şi anume cu Regimentul 177 Marin aparţinând Flotei Mării Negre a Rusiei. Scopul final al acestor forţe era blocarea şi preluarea controlului asupra Melitopolului.

„Unul dintre prizonieri spune că a venit în recunoaştere şi s-a rătăcit. Să nu crezi! Ei ştiau, au planificat şi s-au pregătit cu grijă. Şi vom spune un lucru invadatorilor ruşi: predaţi echipamentul şi documentele. Acestea vor fi necesare, primul pentru apărătorii noştri, iar al doilea pentru Haga”, au spus reprezentanţi ai armatei ucrainene.

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, raportând despre situaţia din ţară în dimineaţa zilei de 2 martie, a remarcat că inamicul a încetinit ofensiva.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite