Război în Ucraina. O fetiţă a supravieţuit după ce a fost împuşcată în cap de soldaţii ruşi. Cum a ajus de la Kiev în Belarus

Război în Ucraina. O fetiţă a supravieţuit după ce a fost împuşcată în cap de soldaţii ruşi. Cum a ajus de la Kiev în Belarus

O fetiţă de 5 ani jumătate a fost împuşcată în cap de soldaţii ruşi. Foto: Facebook.

Fetiţa de 5 ani jumătate şi bunica ei au fost descoperite de diplomaţii ucraineni în Belarus, unde soldaţii ruşi le duseseră, după ce le-au atacat în maşina familiei. Pe 28 februarie, la Kiev, armata rusă ataca maşina în care era fetiţa împreună cu părinţii şi fratele ei. Ceilalţi membri ai familiei au fost ucişi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O poveste despre război şi umanitate. Pe 28 februarie, în regiunea Kiev, militarii ruşi au tras într-un autoturism cu o familie liniştită care încerca să părăsească zona de luptă. Mama, tatăl şi fiul de 18 ani au fost ucişi. Bunica şi nepoata de 5 ani şi jumătate au supravieţuit, fetiţa a primit un glonţ în cap . Ocupanţii le-au dus în Belarus. 
 
Consulii noştri le-au găsit. Copilul a fost operat într-unul din spitalele bieloruse. În urma pierderii părinţilor, o angajată a departamentului consular al ambasadei, Maryana Botsvinyuk, a eliberat un act de  custodie temporară şi buletin pentru întoarcerea în Ucraina. A fost externată din spital astăzi. Ambasada a închiriat o ambulanţă care a dus bunica şi nepoata în străinătate, unde în prezent continuă tratamentul. Starea copilului este stabilă, nu există nicio ameninţare pentru viaţa ei. Agresiunea rusă a adus poporului nostru jale, durere şi lacrimi. Ea a adus atrocităţi şi crime de război de o scară pe care lumea nu a mai văzut-o de zeci de ani. Dar războiul a scos la iveală tot ce e mai bun în poporul nostru. Omenie şi dorinţa de a ne ajuta reciproc în momente dificile. Vreau să mulţumesc consulilor şi ambasadei noastre. Şi de asemenea medicilor bieloruşi care au salvat copilul, şi voluntarului bielorus care i-a însoţit pe concetăţenii noştri până la graniţă. 
 
Consulii ucraineni depun eforturi pentru a ajuta şi proteja ucrainenii aflaţi într-o situaţie dificilă în străinătate. Chiar şi în astfel de situaţii dificile ca aceasta. Insanatosire grabnica si multa putere copilului salvat si bunicii sale. Şi pentru moartea părinţilor şi fratelui, războinicii noştri deja răzbună Zagarbnikam-ul astăzi. Criminalii vor plăti pentru tot răul făcut”, a relatat pe pagina de Facebook ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările