Război între pompieri şi poliţia belgiană, la Bruxelles

Război între pompieri şi poliţia belgiană, la Bruxelles

Pompierii se bat cu poliţiştii în Bruxelles FOTO Reuters

Un adevărat război s-a declanşat sâmbătă, la Bruxelles, între forţele de ordine ale poliţiei belgiene şi pompieri, care protestau faţă de tăierile bugetare ale cabinetului premierului Elio Di Rupo.

Poliţia a încercat să împiedice accesul pompierilor pe strada unde guvernul federal se reunise pentru a discuta noile condiţii de muncă ale angajaţiilor din domeniu, anunţă portalul Flanders News.

Imaginile surprinse de camerele video arată cum ofiţerii de poliţie au fost acoperiţi de spuma de stins incendiile, după ce pompierii au folosit echipamentul din dotare pentru sparge baricada formată de poliţişti. Ca răspuns, poliţia a folosit gaze lacrimogene şi, în final, tunurile cu apă pentru a dispera mulţimea.

Aproximativ 1000 de pompieri au fost prezenţi la protest. Mai multe persoane au fost rănite, printre care şi un ofiţer de poliţie. Pompierii s-au declarat nemulţumiţi de turnura violentă pe care au luat-o protestele.

 FOTO Reuters

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările