Răspunsul Comisiei Europene pentru Boris Johnson, care a declarat că Marea Britanie nu va mai avea datorii faţă de UE dacă o va părăsi fără un acord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Uniunea Europeană aşteaptă ca Marea Britanie să îşi onoreze toate obligaţiile financiare de pe urma statutului de membru al blocului comunitar chiar dacă îl va părăsi fără un acord, a declarat luni o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

Duminică, prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că, dacă Marea Britanie părăseşte UE fără un acord, nu va mai datora cele 39 de miliarde de lire sterline cu care a fost de acord predecesoarea lui.

„Toate angajamentele care au fost luate de cele 28 de state trebuie onorate. Asta este adevărat şi într-un scenariu no-deal, în care se aşteaptă ca Marea Britanie să continuie să îşi onoreze toate angajamentele luate în timp ce a fost membru UE”, a declarat luni Mina Andreeva. „Decât să ameninţăm, cred că este important să clarificăm că închiderea conturilor este esenţială pentru începutul cu dreptul a unei noi relaţii, bazată pe încredere reciprocă”.

Ea a adăugat că Londra nu a deschis acest subiect, oficial, până acum.

Johnson a promis că va scoate Marea Britanie pe 31 octombrie cu sau fără un acord, o acţiune fără precedent şi care este de aşteptat să producă o cădere economică.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite