Rapid Trident 2021: Ucraina şi state membre NATO desfăşoară exerciţii militare comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ucraina a început luni exerciţii militare comune cu SUA şi alte state membre NATO, manevrele având loc la scurt timp după cele ale Rusiei şi Belarusului.

Ucraina, un stat aflat din 2014 în conflict cu separatiştii proruşi din regiunea sa Donbas susţinuţi de Rusia, caută de mult timp o integrare mai strânsă cu NATO în speranţa de a se alătura într-o zi acestei alianţe de apărare, transmite Reuters.

Circa 4.000 de militari ucraineni şi alţi 2.000 străini din 12 ţări participă la exerciţiile „Rapid Trident - 2021”, programate să dureze până la 1 octombrie cu scopul de a „îmbunătăţi interoperabilitatea” între aliaţi.

SUA participă cu o unitate a Gărzii Naţionale din Washington, mobilizată în Ucraina din aprilie în cadrul unei forţe multinaţionale de instruire.

„Cred că fiecare dintre voi îşi va concentra toate cunoştinţele, toate eforturile pentru a arăta ţărilor agresoare că nu au nicio şansă”, a declarat general-maiorul Ihor Palahniuk, responsabil de conducerea pregătirii forţelor terestre ucrainene, la ceremonia de deschidere a „Rapid Trident - 2021”, desfăşurată la Centrul internaţional pentru operaţiuni de menţinere a păcii, în districtul Yaroviv (vest).

Exerciţiile din Ucraina intervin după cele organizate de Rusia şi Belarus în apropierea frontierelor NATO şi UE.

În paralel, circa 20 de nave de război ale Rusiei au început luni exerciţii de amploare cu tiruri reale în Marea Neagră.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite