Putin a anunţat că a discutat cu Trump despre scutul american antirachetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump şi Vladimir Putin la conferinta comună de presă FOTO AFP
Donald Trump şi Vladimir Putin la conferinta comună de presă FOTO AFP

Vladimir Putin a anunţat că i-a prezentat lui Donald Trump propuneri privind neproliferarea armelor de distrugere în masă şi au discutat despre dezvoltarea scutului american antirachetă, despre situaţia din Ucraina şi despre cooperarea economică.

Liderul de la Kremlin a anunţat că a discutat cu Trump despre dezvoltarea scutului antirachetă american, despre situaţia din Ucraina şi despre cooperarea economică. Potrivit acestuia, preşedintele Trump a acordat o mare atenţie modalităţilor de garantare a securităţii Israelului.

"Ca puteri nucleare majore, suntem responsabili pentru securitatea internaţională. Cred că este important - şi am discutat despre aceasta - să avem un dialog privind stabilitatea strategică şi neproliferarea armelor de distrugere în masă. Am prezentat mai multe propuneri concrete colegilor noştri americani ", a spus Putin.

Potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, negocierile dintre Trump şi Putin au fost "mai bune decât super-bune, ele au fost excelente".

Putin a mai spus că discuţiile au avut loc într-o atmosferă constructivă şi sinceră, au fost foarte fructuoase şi au arătat dorinţa ambelor ţări de a îmbunătăţi relaţiile. Potrivit preşedintelui rus, dificultăţile relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite nu au motive obiective. Războiul rece sa terminat, situaţia din lume sa schimbat, potrivit lui Putin.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că a convenit cu preşedintele SUA, Donald Trump, asupra înfiinţării unui grup comun care va include "capitanii" mediului de afaceri rus şi american.

"Am convenit cu preşedintele Trump asupra înfiinţării unui grup la cel mai înalt nivel, care va include capitanii mediului de afaceri rus şi american. Antrenprenorii ştiu mai bine cum poate fi construită o relaţie de cooperare reciproc avantajoasă. Îi vom lăsa să gândească ce am putea face pentru a veni cu un set de propuneri în acest sens", a spus Putin la conferinţa de presă de după negocierile cu Trump la Helsinki.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite