Puterea din Italia încurajează „Vestele galbene“ din Franţa: „Nu vă predaţi! O nouă Europă se naşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului italian, Luigi Di Maio, a îndemnat luni „Vestele galbene“ să nu se predea, apreciind că o nouă Europă se naşte. Mesajul a fost susţinut de partenerul său la guvernare, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga.

„Urmărim din Italia bătălia voastră încă de la început, ştim ce vă animă şi motivele pentru care aţi decis să ieşiţi în stradă“, scrie liderul Mişcării Cinci Stele (M5S) pe blogul partidului său, potrivit AFP.

„Este exact spiritul care animă Mişcarea Cinci Stele şi mii de italieni din 4 octombrie 2009, ziua naşterii noastre şi de când nu ne-am oprit“, subliniază Di Maio.

„Nu vă predaţi! La patru ani e la crearea sa şi în pofida atacurilor, M5S a intrat în Parlament (…) şi acum suntem la guvernare, iar cei care râdeau de noi nu mai sunt acum pe scena politică“, adaugă el.

„Mişcarea Cinci Stele este pregătită să vă aducă sprijinul de care aveţi nevoie“, insistă Luigi Di Maio, apreciind, cu cinci luni înainte de alegerile europarlamentare, că „o nouă Europă se naşte“.

Este Europa „«Vestelor galbene», a mişcărilor şi a democraţiei directe“, explică el.

La rândul său, Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne, a declarat că susţine „cetăţenii oneşti care protestează faţă de un preşedinte care guvernează împotriva propriului popor“, făcând aluzie la Emmanuel Macron.

Salvini şi Macron au avut recent mai multe schimburi de replici tăioase.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite