Puşcaşii marini americani se antrenează în Europa de Est pentru un nou tip de conflict

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenamente ale puşcaşilor marini în Bulgaria Foto: US Marine Corps
Antrenamente ale puşcaşilor marini în Bulgaria Foto: US Marine Corps

Puşcaşii marini din cadrul Forţei prin rotaţie de la Marea Neagră au ajuns luna aceasta în Bulgaria, după ce au părăsit baza din România, pentru o serie de antrenamente ce sugerează că armata americană se pregăteşte pentru un tip de conflict diferit faţă de cele din ultimele decenii, scrie „Business Insider“. Ei se vor antrena folosind tactici mai puţin uzitate pentru a putea contracara vehicule blindate.

Potrivit publicaţiei menţionate, care citează o informare a Forţelor Marinei din Europa şi Africa, unităţile din cadrul Forţei prin rotaţie s-au îndreptat spre zona de antrenament Novo Selo din Bulgaria, „unde vor putea profita de terenul dur şi plin de vegetaţie pentru exerciţii multiple“.

Iar antrenamentele făcute în această zonă vor ajuta trupele să fie mai bine pregătite în cazul în care vor fi nevoite să se confrunte cu blindate ruseşti sau cu alte tipuri de vehicule. 

În plus, plutoane din cadrul aceleiaşi companii care până acum se pregăteau separat au avut şi au ocazia să participe la exerciţii comune, ceea ce le va fi de folos în viitor. 

„Nu avem mereu ocazia să ne întâlnim şi să participăm la aceste antrenamente combinate, astfel că (aceste exerciţii) ne îmbunătăţesc coeziunea“, a declarat caporalul Benjamin Lepla. „Acum ştim cât de mult durează pentru ca fiecare secţiune să-şi instaleze echipamentul şi să ia cu asalt obiectivul din diferite poziţii“, a adăugat el.

Forţele NATO şi-au sporit prezenţa în Estul Europei după ce Rusia şi-a început incursiunea în Ucraina în 2014, iar unităţile militare americane din Europa şi-au sporit capacităţile, pentru a fi pregătite în cazul unui potenţial conflict cu Rusia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite