Protestele anti-romi din Cehia s-au soldat cu zeci de arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La protestul extremiştilor de dreapta din Plzen au participat aproximativ 400 de persoane FOTO Reuters
La protestul extremiştilor de dreapta din Plzen au participat aproximativ 400 de persoane FOTO Reuters

Sute de activişti de extremă dreapta au manifestat sâmbătă împotriva comunităţii rome în mai multe oraşe din Republica Cehă. În urma protestelor, cel puţin 75 de persoane au fost arestate, informează presa internaţională.

Potrivit Radio Praga, cele mai puternice confruntări între activiştii de extremă dreapta şi poliţie au avut loc în Ostrava şi în Ceske Budejovice. În Ostrava au mărşăluit aproximativ 600 de persoane, pe un traseu stabilit dinainte, în timp ce în Ceske Budejovice au ieşit în stradă aproximativ o sută de oameni, scrie „Vocea Rusiei”. Un reprezentant al poliţiei din Ostrava a declarat că în timpul percheziţiilor asupra naţionaliştilor s-au găsit cuţite, bâte de baseball şi cozi de lopată.

Poliţia a reţinut în Ostrava cel puţin 60 de persoane, care au aruncat cu pietre în forţele de ordine care, la rândul lor, au făcut uz de gaz lacrimogen.

În Plzen, al patrulea oraş ca mărime din Cehia, aproxmativ 400 de oameni au luat parte la marşul anti-ţigani, dintre care 15 au fost reţinuţi, informează presa locală.

Activiştii pentru drepturile omului au organizat contramanifestaţii în Praga şi în alte oraşe mari din Cehia.

Comunitatea de ţigani din Cehia, una dintre cele mai sărace din ţară, numără între 250.000 şi 300.000 de persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite