Proteste masive împotriva restricţiilor anti-Covid, în Olanda, Austria şi Turcia. Manifestanţii cer demisii la nivelul guvernelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestanţi la Haga, Olanda Foto: EPA EFE
Manifestanţi la Haga, Olanda Foto: EPA EFE

Mai multe manifestaţii împotriva restricţiilor sanitare introduse pentru combaterea pandemiei de coronavirus au avut loc sâmbătă în Olanda, Austria şi Turcia. Oamenii cer ridicarea restricţiilor, dar şi demisii la nivelul guvernului.

Zeci de mii de oameni, majoritari DJ şi muzicieni din cel puţin zece oraşe din Olanda au ieşit sâmbătă pe străzi pentru a protesta împotriva restricţiilor asupra vieţii de noapte, scrie Agerpres.

Organizatorii au făcut apel la proteste în zece oraşe, inclusiv Amsterdam, Haga, Groningen şi Maastricht.

În unele oraşe, manifestaţiile au fost însoţite de camioane din care cânta muzică, de DJ şi de dansatori în stradă, conform agenţiei de presă ANP.

Guvernul a cerut unei comisii consultative să analizeze dacă viaţa de noapte ar putea fi redeschisă la sfârşit de septembrie. Închiderea impusă la mijlocul lui august trebuia iniţial să rămână în vigoare până la 1 noiembrie.

Cetăţeniei Austriei cer demisia cancelarului conservator Sebastian Kurz

În Austria, la Viena, aproximativ 2.000 de manifestanţi au ieşit din nou în stradă pentru a denunţa restricţiile sanitare impuse de guvernul austriac, dar au cerut şi demisia cancelarului conservator Sebastian Kurz.

Protestele s-au reluat de săptămâna trecută la Viena, după mai multe luni de linişte, participanţii revendicându-şi „datoria de a rezista în faţa injustiţiei".

Austria a fost printre primele ţări europene care au introdus un sistem de permis sanitar.

Până în acest moment, aproape 60% din populaţia Austriei este complet vaccinată, pe fondul scăderii ritmului campaniei de vaccinare.

În acest context, numărul de contaminări a reînceput să crească în ultimele săptămâni, depăşind 2.000 de noi cazuri zilnice.

Cancelarul Sebastian Kurz a atras atenţia în această săptămână că, în cazul în care situaţia se va deteriora, restricţiile pentru persoanele nevaccinate s-ar putea înăspri.

Noile măsuri din Turcia privind vaccinarea, testarea şi purtarea măştiilor au dus la proteste cu mii de manifestanţi

În Turcia, peste 2.000 de manifestanţi au demonstrat la Istanbul împotriva noilor măsuri ale autorităţilor privind vaccinarea, testarea şi purtarea măştilor de protecţie.

Luni, guvernul turc a început să ceară dovada vaccinării sau un test negativ pentru persoanele care călătoresc cu avionul, autocarul şi trenul, precum şi pentru persoanele care participă la mari evenimente cum ar fi concerte sau spectacole de teatru.

Toţi angajaţii din şcoli care nu sunt vaccinaţi trebuie să facă un test PCR de două ori pe săptămână. În spaţiul public, sunt obligatorii purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării sociale.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite