Proteste în Austria faţă de politica de migraţie a noului guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 20.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Viena împotriva coaliţiei dintre dreapta şi extrema dreaptă la putere de aproape o lună în Austria, criticând-o pentru poziţiile privind imigraţia şi programul său social, relatează Europe 1.

Manifestaţia, organizată de mişcări de stânga şi antirasiste, a avut loc după ce noul ministru austriac de Interne, Herbert Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPÖ, extrema dreaptă), a propus joi cantonarea solicitanţilor de azil în mod „concentrat“ în centre speciale. Această propunere a stârnit un val de indignare, detractorii ei asimilând-o cu lagărele de concentrare naziste.

Şase membri ai extremei drepte fac parte din noul guvern al Austriei, condus de tânărul lider al  ÖVP (Partidul Popular Austria - conservator) Sebastian Kurz (31 de ani).

„Vă rugăm, nu din nou“, se putea citi pe o pancartă, făcându-se referire la posibilitatea revenirii la perioada nazistă.

„Cei care îi tolerează pe Kurz şi Strache (Heinz-Christian, liderul FPÖ) ar fi aplaudat în 1938“, se putea citi pe altă pancartă, transmite Europe1.

Conservatorii din ÖVP şi FPÖ sunt la a doua coaliţie guvernamentală, după cea de la începutul anilor 2000. La acea vreme, alianţa dintre cele două partide a generat proteste la nivel internaţional şi a antrenat sancţiuni europene. Coaliţia actuală ÖVP-FPÖ se bucură de sprijin din partea a aproape 60% dintre austrieci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite