Protestatari Greenpeace au blocat intrarea unui vas încărcat cu petrol într-un port britanic

Protestatari Greenpeace au blocat intrarea unui vas încărcat cu petrol într-un port britanic

FOTO Shutterstock

Protestatari Greenpeace au blocat, duminică, intrarea unui petrolier sub pavilion grecesc într-un port din sudul Angliei pentru că era încărcat cu petrol din Rusia, relatează Reuters. Poliţia a făcut arestări în timpul incidentului.

Greenpeace a anunţat că 12 activişti ai săi au ocupat un chei, duminică, în Essex, acolo unde petrolierul sub pavilion grecesc de la Andromeda oil era aşteptat să descarce marfa, potrivit Digi24. 

„Guvernul a amânat interzicerea totală a petrolului rusesc până la sfârşitul anului, în ciuda sprijinului puternic al publicului pentru această măsură”, a declarat Georgia Whitaker, de la Greenpeace UK.

„Până acum, opt oameni au fost arestaţi cu suspiciunea de încălcarea proprietăţii agravată. Activitatea noastră nu este anti-protest, însă trebuie să intervenim acolo unde există riscuri sau unde avem suspiciuni că se încalcă legea”, a transmis poliţia.

În ultimele săptămâni, mai multe vase cu încărcături din Rusia şi-au schimbat cursul în zona porturilor britanice şi europene ca urmare a protestelor.

Deşi şi Marea Britanie şi Uniunea Europeană au dat interdicţii navelor ruseşti de a intra în porturile lor, există unele excepţii, în condiţiile în care Regatul Unit nu a interzis încă total importurile de petrol rusesc, urmând ca acesta să fie eliminat complet până la sfârşitul anului. Interdicţiile împotriva vaselor ruseşti au venit ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei după ce Putin a dat ordinul de invadare a Ucrainei. 

Din acest motiv, unele nave cu încărcături de marfă din Rusia încă pot să intre în porturile britanice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările