Protest neobişnuit: femei de vânzare ca sclave sexuale pe străzile Londrei - „Asta se întâmplă zi de zi în Siria şi în Irak“

Protest neobişnuit: femei de vânzare ca sclave sexuale pe străzile Londrei - „Asta se întâmplă zi de zi în Siria şi în Irak“

Kurzii s-au costumat ca militanţi ai Statului Islamic şi s-au prefăcut că vând femei ca sclave sexuale pe străzile Londrei FOTO „Huffington Post“

O punere în scenă controversată a vinderii femeilor ca sclave sexuale a avut loc în Londra, pentru a atrage atenţia asupra brutalităţii Statului Islamic. Protestatari kurzi, costumaţi ca militanţi ai SI, au înlănţuit femei învăluite şi apoi au îndemnat publicul să liciteze pentru ele. Protestul neobişnuit a ajuns în faţa Parlamentului, în Leicester Square şi pe Downing Street, sediul premierului britanic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Punerea în scenă a protestatarilor kurzi a încercat să atragă atenţia asupra realităţii crude cu care se confruntă femeile capturate din Irak şi Siria, fiind vândute ca sclave sexuale, notează „Huffington Post“.
 
Asta se întâmplă zi de zi în Siria şi în Irak. Acum vă arătăm şi aici“, spune unul dintre „torţionari“, în timp ce patru femei înlănţuite strigă disperat după ajutor.
 
Unul dintre cei care au organizat acest protest spune că acţiunea lor a fost menită pentru a obţine o reacţie şi pentru a atrage atenţia asupra crimelor oribile comise de SI în Irak şi Siria. „Am vrut să arătăm cum ar arăta vinderea femeilor dacă ar avea loc în Londra“, a declarat protestatarul pentru „Newsweek Europe“.
 
Poliţia a trebuit să dea explicaţii unor oameni din public pentru a nu interveni, adaugă „Newsweek“.
 
 
Potrivit unei publicaţii în engleză a grupării SI, evident menită pentru publicul occidental, se confirmă zvonurile privind atrocităţile comise de SI în Irak, unde femeile yazidi sunt răpite, vândute pe câţiva dolari şi violate în mod repetat. Ultimul număr din „Dabiq“ specifica faptul că „femeile şi copiii yazidi sunt acum vânduţi de soldaţii Statului Islamic. Apoi aceştia sunt împărţiţi, potrivit legii Sharia, printre luptătorii SI care participă la operaţiuni“, se arată în publicaţia SI.
 
Oricine se opune sclaviei în aceste circumstanţe nu este musulman, continuă „Dabiq“, citată de „Huffington Post“. „Înrobirea familiilor necredincioşilor şi transformarea femeilor lor în concubine este un aspect clar stabilit în Sharia, pe care oricine îl neagă sau îl batjocureşte, de fapt neagă şi batjocureşte versetele Coranului... şi astfel trădează Islamul“, scrie în publicaţie.
 
Un raport al organizaţiei „Human Rights Watch“ spune că sute de bărbaţi, femei şi copii aparţinând minorităţii yazidi din Irak sunt ţinuţi captivi de către SI. Acest raport a apărut după ce doi oficiali ai Organizaţiei Naţiunilor Unite au emis un comunicat privind violenţele sexuale comise de luptătorii SI.
 
Condamnăm din toate puterile acţiunile barbare făcute de Statul Islamic împotriva femeilor şi copiilor din minorităţile aflate în zona de control a militanţilor şi le reamintim tuturor grupărilor armate că actele de violenţă sexuală sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului ce pot fi considerate crime de război şi crime împotriva umanităţii“, se arată în comunicatul întocmit de Nickolay Mladenov, reprezentant special al ONU pentru Irak, şi de Hawa Bangura, reprezentant al ONU privind violenţele sexuale din acest conflict.
 
Comunicatul, citat de „Newsweek“, spunea că există dovezi privind „violuri sălbatice“ folosite ca armă de război împotriva femeilor şi adolescenţilor din grupurile minoritare ale Irakului, cum ar fi yazidi, creştini sau shabak.
 

Citeşte şi:
 
 
Analiştii serviciilor de informaţii şi ai celulelor de luptă împotriva terorismului se concentrează acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizaţia teroristă Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, în măsura în care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistică extrem de elaborată, cu rădăcini perfect identificabile în istoria civilizaţiei noastre.
 
 
Nimeni nu ar fi crezut că acest început de mileniu va însemna şi o revenire cu o asemenea forţă a monstruozităţilor fanatismului şi intoleranţei. Nimic nu ne pregătise pentru asta, avertismentele că ceva foarte grav urmează să se petreacă ţineau mai degrabă de zona restrînsă şi mereu acoperită de ridicol a teoriilor conspiraţiei.
 
 
„Islamul s-a dovedit a fi religia care se potrivea cel mai bine cu idealurile mele feministe“, susţine Theresa Corbin, o scriitoare din New Orleans (SUA). Femeia a povestit, pentru CNN, cum s-a convertit la Islam la puţin timp după atacurile din 11 septembrie 2001 şi cum i-a schimbat viaţa această decizie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările