Protestele antiguvernamentale se extind în fostele republici iugoslave. Muntenegrenii au ieşit şi ei în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntenegrenii au ]ncercat să rupă cordonul poliţiei şi să pătrundă în sediul Guvernului
Muntenegrenii au ]ncercat să rupă cordonul poliţiei şi să pătrundă în sediul Guvernului

Protestele din Podgorica, capitala Muntenegrului, au degenerat în ciocniri cu poliţia.Lângă sediul Guvernului s-au adunat peste 200 de manifestanţi. Ei au cerut demisia puterii executive, scandând: „Hoţii”, „Noi cerem demisia”, „Schimbări”.

Activiştii au încercat să pătrundă prin cordonul poliţiei şi au aruncat cu pietre în poliţiştii care păzeau sediul Guvernului.

Unităţile speciale de poliţişti care au sosit la faţa locului au folosit bastoane şi gaze lacrimogene. În urma ciocnirilor au fost răniţi cel puţin doi poliţişti.

 Şi Bosnia-Herţegovina fierbe de la începutul lunii. Amplele proteste, îndreptate cu precădere împotriva corupţiei din politică, au avut loc în mai multe oraşe din ţară. O imagine care mai fusese văzută doar în anii '90, în timpul războiului din regiune: baricade, anvelope incendiate, case distruse şi forţe de ordine înarmate până în dinţi s-a derulat în urmă cu mai bine de o săptămână şi în această fostă republică iugoslavă.

În capitala Sarajevo, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc împotriva protestatarilor, în încercarea de a-i dispersa.În oraşul Tuzla din nordul ţării, unde mişcările de stradă debutaseră încă de miercuri, demonstranţii au reuşit să ocupe sediul guvernului regional.

Dincolo de flagelul atotputernic al corupţiei, nemulţumirile sunt provocate şi de situaţia sumbră a economiei, cu efecte directe asupra ratei şomajului - evident, extrem de ridicată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite