Propunerea Franţei pentru Comisia Europeană, respinsă din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sylvie Goulard FOTO Arhivă
Sylvie Goulard FOTO Arhivă

Candidatura fostului ministru francez Sylvie Goulard, desemnat de Emmanuel Macron să facă parte din echipa Ursulei von der Leyen, a fost respinsă joi de eurodeputaţi, cu 82 la 29 de voturi şi o abţinere, relatează AFP.

Două anchete sunt în curs împotriva lui Goulard, una în justiţia franceză, cealaltă a Oficiului european antifraudă (OLAF), cu privire la participarea acesteia la un sistem de angajări fictive ale partidului din care face parte, MoDem (centru).

Candidata la portofoliul de comisar însărcinat cu piaţa unică a rambursat 45.000 de euro, în urma unei anchete a Parlamentului European, sumă care corespunde salariului pe o perioadă de opt luni a unuia dintre asistenţii săi, cu privire la care nu a putut furniza vreo „probă a unei activităţi“.

Goulard, care a negat orice „intenţie fruaduloasă“, a declarat în cursul primei sale audieri, la 2 octombie, că este vorba despre o „problemă de resurse umane“.

Ea a revenit, de asemenea, asupra postului său de „consultantă“, plătit cu „peste 10.000 de euro“ pe lună, a unui grup de reflecţie american, Institutul Berggruen, din octombrie 2013 în ianuarie 2016, pe când era eurodeputată.

Acest organism a fost înfiinţat de către un miliardar germano-american, Nicolas Berggruen, catalogat de revista Forbes drept un investitor financiar „vultur“.

Recunoscând că salariul său poate „ridica întrebări“, franţuzoaica a subliniat că acest post a fost declarat şi că nu a avut „nicio legătură de vreun fel cu activităţile comerciale“ ale angajatorului său.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite