Proprietarii oţelăriei Azovstal vor să ceară despăgubiri uriaşe de la Rusia: „Cu cât continuă mai mult, cu atât mai mare este factura”

Proprietarii oţelăriei Azovstal vor să ceară despăgubiri uriaşe de la Rusia: „Cu cât continuă mai mult, cu atât mai mare este factura”

FOTO Profimedia

Deţinătorii oţelăriei Azovstal, situată în oraşul-port Mariupol, cer despăgubiri Rusiei de miliarde de dolari, după ce armata rusă a distrus complet uzina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietarii oţelăriei Azovstal atenţionează Rusia: „Documentăm pierderile şi daunele, o echipă juridică specială lucrează la asta non-stop. Putem folosi un  tribunal internaţional pentru a cere Federaţiei Ruse despăgubiri. Va exista o cerere de daune de până la câteva zeci de miliarde de dolari”. 
 
Ba mai mult, durata ocupaţiei contează în stabilirea sumelor: „Cu cât continuă mai mult, cu atât mai mare este factura”, a informat Iuri Rizenkov, CEO al grupului Metinvest, care gestionează oţelăria Azovstal, pentru Corriere della Sera. 
 
Rusia se confruntă cu mari probleme logistice. Armata Roşie acuză o lipsă de drone din pricina măsurilor restrictive impuse. De asemenea, potrivit unui bilanţ, cifrele nefiind confirmate oficial, Rusia ar fi pierdut peste 485 de militari şi aproximativ 80 de vehicule militare fiind distruse.  
 
În Ucraina, „Rusia a încercat să aplice conceptul de atac de recunoaştere, rafinat în Siria, care foloseşte drone de recunoaştere pentru a identifica ţintele care urmează să fie lovite de avioane de luptă sau de artilerie, dar se confruntă cu o penurie de drone de recunoaştere adecvate acestui scop”, afirmă britanicii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările