Propaganda rusă, livrată ultimilor locuitori din Mariupol de pe televizoare purtate de maşini pe străzi: „Oraşul a fost minat de neonazişti“

Propaganda rusă, livrată ultimilor locuitori din Mariupol de pe televizoare purtate de maşini pe străzi: „Oraşul a fost minat de neonazişti“

Televizoare ambulante uriaşe rulează propaganda rusă pe străzile din Mariupol Foto: Profimedia Images

Cum oraşul a fost distrus în totalitate, iar locuinţele nu mai au electricitate, Rusia le livrează ultimilor supravieţuitori din Mariupol propagandă direct pe străzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai multe maşini ale Ministerului Situaţiilor de Urgenţă din Rusia au fost amplasate cu ecrane şi boxe uriaşe în cartiere din Mariupol. Ecranele uriaşe rulează filmuleţe de la postul public de televiziune din Rusia, care vorbesc despre „atrocităţile” neonaziştilor şi despre eroismul soldaţilor ruşi, dar şi al miliţiilor din Doneţk, care deminează şi distrug presupuse substanţe chimice găsite în uzina Azovstal, acolo unde luptătorii ucraineni au opus rezistenţă timp de mai bine de două luni.
 
 „La sfârşitul anului 2022, schimburile comerciale se vor face, cel mai probabil, deja în ruble”, „Dacă nu m-aş fi predat, nu ştiu unde aş fi ajuns”, „Continuă deminarea unui cartier din Mariupol de muniţii care pot exploda în orice moment“, „Acum, Azovstal este curăţat aproape în totalitate şi se află sub controlul miliţiei naţionale din Doneţk şi al armatei ruse”, „Echipamentul garantează păstrarea vieţilor echipajului şi este eficient”, „Peste 11 km pătraţi, geniştii lucrează foarte eficient, oraşul a fost minat de neonazişti”, „Este categoric interzis să fie atinse aceste obiecte, să fie ridicate sau transportate”, „Sunt foarte multe recipiente cu subsanţe chimice extrem de periculoase care au fost găsite în Azovstal”, „Vă puteţi adresa mai multor unităţi medicale, sunaţi la următoarele numere de telefon”, sunt doar câteva frânturi din ceea ce aud şi văd oamenii din Mariupol în difuzoarele şi pe ecranele uriaşe purtate de maşini pe străzi, conform DIGI24.
 
”Mariupol este acum un oraş al fantomelor”, a declarat marţi un consilier al primarului oraşului-port ucrainean Mariupol, Petro Andriushchenko, citat de CNN. El a spus că locuitorii nu se pot deplasa liber, fiind necesare permise speciale pentru orice mişcare în interiorul oraşului.
 
Mariupol a fost în centrul unei bătălii feroce, de luni de zile, între forţele guvernamentale ucrainene şi soldaţii ruşi şi luptătorii pro-ruşi. A căzut oficial în mâinile forţelor ruse recent, când ultimul grup de luptători Azovstal de la oţelăria în care ţinuseră timp de câteva săptămâni s-a predat.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările