Produse raţionalizate într-un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazin Tesco foto The grocer
Magazin Tesco foto The grocer

O serie de produse se pot cumpăra raţionalizat. Măsura a fost luată deoarece transportul mărfurilor către Marea Britanie dinspre Franţa a fost blocat.

Lanţul de magazine britanic Tesco a limitat numărul de produse ce pot fi cumpărate pentru o serie de produse, printre care ouă, orez, săpun şi role de toaletă, scriu jurnaliştii Digi 24.

3.000 de camioane cu marfă au fost blocare după ce Franţa a închis circulaţia, timp de 48 de ore, către Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus descoperite aici.

Zeci de alte ţări din întreaga lume au interzis sosirile din Marea Britanie, inclusiv India, Iran şi Canada sau România.

Luni, lanţurile de magazinee Tesco şi Sainsbury's au avertizat asupra posibilităţii dispariţiei de pe rafturi a unor produse, dacă nu apar soluţii pentru transportul mărfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală în timpul iernii, inclusiv roşiile şi varza.

Canalul Mânecii este o rută comercială vitală, cu aproximativ 10.000 de camioane care călătoresc zilnic între Dover şi Calais de Crăciun, aducând de regulă produse proaspete, arată sursa citată.

Tesco a spus că are stocuri suficiente, iar clienţii ar trebui să „cumpere aşa cum ar face în mod normal”.
 

Citeşte şi:

Europa devine prima regiune din lume cu peste 500.000 de decese provocate de noul coronavirus

Medic român din Anglia, după ce s-a vaccinat anti-COVID: „Eu cred în Dumnezeu şi ştiinţă” VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite