Producătorul de prezervative cu faţa lui Putin a câştigat un dosar la CEDO împotriva Georgiei

Producătorul de prezervative cu faţa lui Putin a câştigat un dosar la CEDO împotriva Georgiei

Producătorul de prezervative Aiisa, care foloseşte imaginra preşedintelui rus Vladimir Putin pe ambalaje, a câştigat o dispută cu autorităţile georgiene la Strasbourg pentru un caz de publicitate lipsită de etică.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conducerea companiei a intentat un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în 2018. Acesta a contestat o amendă de 500 lari georgieni (cca 160 dolari) impusă de o instanţă georgiană, care considera că imaginile istorice şi religioase de pe ambalajele prezervativelor încălcau principiile morale. Printre desenele produselor acestei companii există şi imagini politice, inclusiv chipurile lui Vladimir Putin şi Iosif Stalin.
CEDO a considerat că statul georgian a încălcat articolul 10 din Convenţia privind drepturile omului, potrivit căruia „toată lumea are libertatea de exprimare”. „Acest drept implică libertatea unei persoane de a avea propriile opinii, de a primi şi disemina informaţii sau idei fără interferenţe din partea autorităţilor şi indiferent de frontierele de stat”, se arată în document, trasnmite eurointegration.com.ua. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările