Procurorul Republicii Franceze a vorbit despre incendiul de la Notre-Dame: „Nimic nu indică un act voit“. Detalii despre anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Notre-Dame din Paris, în flăcări FOTO Profimedia
Catedrala Notre-Dame din Paris, în flăcări FOTO Profimedia

Procurorul Republicii Franceze Rémy Heitz a anunţat marţi că pista unui accident este privilegiată în urma incendiului care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris, precizând că „nimic nu indică un act voit“, relatează AFP.

„Cinci întreprinderi interveneau la sit. Încă de astăzi (marţi) au început audieri ale unor muncitori ale acestor întreprinderi. Aproximativ 15 (audieri) sunt prevăzute. Aproximativ 15 (muncitori) au intervenit, au fost prezenţi ieri“, a precizat Rémy Heitz într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o în faţa Notre-Dame.

Conducerea Poliţiei Judiciare pariziene a mobilizat aproximativ 50 de anchetatori în acest caz, a precizat procurorul.

Rémy Heitz a declarat că „s-a dat o primă alertă (luni) la ora (locală) 18.20 (19.20, ora României), urmată de o procedură în vederea înlăturării îndoielii, dar nu s-a constat vreun incendiu“.

„A avut loc o a doua alertă, la ora (locală 18.43 (19.43, ora României), iar atunci s-a constat foc la nivelul şarpantei. Între timp, biserica a fost evacuată, deoarece o slujbă începuse cu puţin timp înainte“, a adăugat el.

Investigaţiile urmează să fie „îndelungi şi complexe“, a avertizat Rémy Heitz.

Însă „toate mijloacele sunt aplicate pentru a se ajunge la adevăr, pentru a cunoaşte originea acestui teribil incendiu“, a promis procurorul.

CITEŞTE ŞI

FOTO VIDEO UPDATE Incendiu devastator la Catedrala Notre-Dame din Paris. Macron: Ambele turnuri, salvate

FOTO VIDEO Primele imagini cu Notre-Dame desfigurată de flăcări. Se anunţă o anchetă complicată

Prima fotografie. Cum arăta Catedrala Notre-Dame în urmă cu două secole

Miliardarii Franţei, donaţii de sute de milioane de euro pentru reconstrucţia Catedralei Notre-Dame, mistuită de flăcări

YouTube a sugerat că incendiul de la Catedrala Notre Dame reprezintă o ştire falsă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite