Procuratura de stat a Spaniei a chemat la ordine peste 700 de primari catalani care susţin referendumul de independenţă a regiunii

Procuratura de stat a Spaniei a chemat la ordine peste 700 de primari catalani care susţin referendumul de independenţă a regiunii

Procuratura de stat a Spaniei i-a chemat la ordine pe toţi cei peste 700 de primari catalani care au sprijinit referendumul pentru independenţa regiunii, în cadrul eforturilor Madridului de a bloca consultarea populară pe care o consideră ilegală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă primarii nu răspund de bunăvoie invitaţiei la discuţii, ei vor fi reţinuţi de poliţie, se spune într-o scrisoare trimisă de Procuratură autorităţilor locale. Ei ar putea fi învinuiţi de nesupunere civică, abuz de putere şi deturnare de fonduri publice. Parlamentul regional catalan a aprobat săptămâna trecută legi care pregătesc referendumul de la 1 octombrie. 
 
Procurorii spanioli au anunţat, joi, că vor înainta acuzaţii penale asupra membrilor Parlamentului regional catalan care au votat pentru desfăşurarea unui referendum de independenţă, care este considerat ilegal la Madrid.
 
Consultarea populară a fost suspendată de Curtea Constituţională, după ce premierul Mariano Rajoy a cerut examinarea ei în instanţă. Până în prezent 712 din 948 de municipalităţi catalane au spus că vor permite folosirea spaţiilor publice pentru referendum, în vreme ce regiunea cea mai populată, a Barcelonei, încă nu a anunţat o poziţie. 
 
citeste totul despre: