Probleme pentru Macron: al patrulea om în statul francez a fost inculpat într-un caz de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Richard Ferrand, un aliat al lui Emmanuel Macron, a fost inculpat în noaptea de miercuri spre joi, la Lille (nord), de „obţinere ilegală de beneficii“, într-un caz de favoritism pentru o companie de asigurări de sănătate, relatează presa franceză.

Al patrulea om în statul francez este inculpat de „obţinere ilegală de beneficii“ în cazul „Mutuelles de Bretagne“, după numele companiei aflate la originea afacerii dezvăluite în mai 2017 de publicaţia „Le Canard enchaîné“.

Potrivit publicaţiei sus-menţionate, Richard Ferrand a închiriat în 2011, ca director al „Mutuelles de Bretagne“, spaţii comerciale aparţinând partenerei sale de viaţă.

Acest caz l-a determinat pe Ferrand să părăsească în iunie 2017 postul de ministru al Coeziunii Teritoriale. Însă el a fost ales acum un an la conducerea Adunării Naţionale.

Într-un comunicat transmis joi AFP, Richard Ferrand, în vârstă de 57 de ani, a spus că se va folosi de procedură pentru a se apăra şi s-a declarat încrezător că acest caz va fi închis. În acelaşi timp, el a exclus posibilitatea de a-şi demisia.

Inculparea lui Ferrand îl pune într-o situaţie dificilă pe preşedintele Emmanuel Macron, care a promis să curăţe politica franceză. Totuşi, Macron îşi apără aliatul. Şeful statului francez îşi păstrează „toată încrederea“ în preşedintele Adunării Naţionale, a spus purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Sibeth Ndiaye, pentru Europe 1.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite