Prinţul Henrick al Danemarcei refuză să fie înmormântat lângă soţia lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Henrick al Danemarcei, în vârstă de 83 de ani, a anunţat că refuză să fie înmormântat lângă soţia lui, regina Margrethe a II-a, pentru că nu a fost niciodată recunoscut drept egalul ei, informează The Guardian.

Prinţul Henrick s-a căsătorit cu regina Margrethe în anul 1967 şi a fost numit ulterior prinţ consort. Însă, el a spus de mai multe ori că i-ar fi plăcut să primească titlul de rege consort.

În Danemarca, o prinţesă devine regină atunci când soţul ei ocupă tronul ţării.

”Nu este un secret faptul că prinţul a fost nefericit timp de mulţi ani cu rolul său şi cu titlul pe care l-a primit din partea monarhiei daneze. Această nemulţumire a crescut din ce în ce mai mult în ultimii ani”, a spus Lene Balleby, directorul de comunicare al palatului Amalienborg, pentru tabloidul BT.

”Pentru prinţ, decizia de a nu fi înmormântat lângă regină este consecinţa firească a faptului că nu a fost tratat drept egalul soţiei lui - nefiindu-i acordate titlul şi rolul pe care şi le-a dorit”, a adăugat Lene Balleby, precizând că decizia prinţului a fost accepată de regină.

Prinţul Henrik s-a retras din activitate anul trecut şi a renunţat la titlul său de prinţ consort. De atunci, el a participat la foarte puţine angajamente oficiale şi şi-a petrecut timpul la podgoria sa din Franţa, deşi încă este căsătorit cu regina şi cei doi trăiesc oficial împreună.

Era de aşteptat ca prinţul Henrik să fie îngropat lângă regina Margrethe, în vârstă de 77 de ani, în Catedrala din Roskilde într-un sarcofag realizat de artistul danez Bjørn Nørgaard.

Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, născut pe 11 iunie 1934 în oraşul francez Talence, aflat în apropierea oraşului Bordeaux, a întâlnit-o pe Margrethe, la acea vreme prinţesă moştenitoare, în timp ce el era diplomat în Londra.

Pentru a se căsători cu regina, prinţul şi-a schimbat numele în Henrik, s-a convertit de la catolicism la protestantism şi a renunţat la cetăţenia sa franceză pentru a deveni danez.

Până când Margrethe a devenit regina Danemarcei, cei doi au avut doi copii: prinţul Frederik, născut în anul 1968, şi Joakim, născut în anul 1969.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite