Prinţul Felipe al Spaniei şi soţia sa, primiţi cu huiduieli în Barcelona

Prinţul Felipe al Spaniei şi soţia sa, primiţi cu huiduieli
în Barcelona

Prinţul Felipe al Spaniei, alături de soţia sa, Letizia FOTO Reuters

Moştenitorul tronului spaniol, prinţul Felipe şi soţia acestuia, Letizia, au fost primiţi cu huiduieli şi fluierături joi, la opera din Barcelona.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit agenţiei France Presse, cuplul princiar a sosit cu o maşină oficială în faţa celebrului Gran Teatre del Liceu din capitala Cataloniei, unde se adunase mulţimea. Unii dintre ei au fluierat, în semn de dezaprobare, însă alţii au aplaudat perechea princiară, potrivit imaginilor difuzate de mass-media spaniole.

Cu zâmbete politicoase, Felipe şi Letizia au fost nevoiţi să înfrunte huiduieli mai serioase când au apărut în loja lor, alături de autorităţi locale invitate de conducerea instituţiei.

Familia regală spaniolă se confruntă cu o criză de popularitate după inculparea soţului infantei Cristina - sora mai mică a lui Felipe -, fostul jucător de handbal Inaki Urdangarin, într-o afacere de corupţie care s-ar putea răsfrânge şi asupra ducesei de Palma de Mallorca.

Opinia publică îi mai reproşează regelui Juan Carlos I costisitorul voiaj întreprins în Botswana, unde a mers la vânătoare de elefanţi, în timp ce ţara era sufocată de recesiune şi politici de austeritate. Scandalul l-a constrâns pe monarhul spaniol să îşi prezinte scuzele în public, un gest inedit în istoria Spaniei.

Casa regală spaniolă a încercat ulterior să amelioreze imaginea monarhiei cu o ofensivă de comunicare, în special dând publicităţii pentru prima dată informaţii referitoare la situaţia sa financiară, într-un efort de asigurare a transparenţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: