Prinţul Andrew riscă să fie extrădat în SUA, ca urmare a legăturilor sale cu finanţistul Jeffrey Epstein

Prinţul Andrew riscă să fie extrădat în SUA, ca urmare a legăturilor sale cu finanţistul Jeffrey Epstein

Printul Andrew risca sa fie investigat de autoritatile americane FOTO jAE dONNELY

Prinţul Andrew este „vulnerabil la extrădare”, ca urmare a legăturilor sale cu Jeffrey Epstein, după un interviu recent, care a fost intens criticat, a transmis un avocat, potrivit The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Există din ce în ce mai multe apeluri ca figura regală în vârstă de 59 de ani să dea o declaraţie voluntară FBI-ului, care-şi continuă investigaţia privind abuzurile sexuale ale lui Jeffrey Epstein asupra mai multor minore, în ciuda faptului că finanţistul s-a sinucis în închisoare. 
 
Într-un interviu acordat BBC, Ducele de York a negat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu una dintre victimele lui Epstein şi a susţinut că niciodată nu a suspectat comportamentul de prădător sexual al fostului său prieten.

Prinţul a sugerat că era mai apropiat de Ghislaine Maxwell, cunoscută în cercurile mondene ale societăţii britanice, care a negat că recruta victime pentru Epstein.
 
Spencer Kuvin, un avocat care reprezintă mai multe presupuse victime ale lui Epstein, a spus că afirmaţiile prinţului ar putea fi folosite în anchetele viitoare ale autorităţilor din SUA.
 
Kuvin i-a transmis prinţului să se ofere să fie intervievat şi să-şi prezinte scuze pentru „amploarea relaţiei sale cu acest om josnic”. 
 
Avocatul a afirmat că reprezentanţi ai procuraturii SUA s-au înâlnit cu câteva dintre victimele lui Epstein în Florida, luna trecută, pentru a le spune că-i investighează pe cei care au colaborat cu finanţistul.
 
„Prinţul Andrew a spus că era mai apropiat de Maxwell şi eu cred că este acum investigat drept complice”, a declarat Kuvin la BBC Radio.
 
Experţii juridici spun că prinţul nu poate beneficia de niciun fel de imunitate în faţa anchetelor SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările