Printre migranţii care aşteaptă în frig la graniţa cu Uniunea Europeana se află şi un copil de 9 ani cu picioarele amputate. Care este povestea micuţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Un băieţel de nouă ani cu picioarele amputate se numără printre miile de migranţi blocaţi în condiţii greu de suportat la graniţa Uniunii Europene cu Belarusul, în încercarea de a ajunge la siguranţă, în Polonia, relatează Reuters.

Taman, care poate fi văzut purtând un hanorac subţire, aşteaptă împreună cu părinţii săi, fratele său de 11 ani şi sora de 9 luni în apropiere de gardul de sârmă ghimpată care separă Polonia de Belarus.

„Suntem aici de opt zile. Este foarte frig. Noi am venit aici din Irak pentru fiul meu, Taman. Am vrut să-mi aduc familia într-o ţară unde drepturile noastre să fie protejate.

Ca familie, noi suntem într-o situaţiue dificilă. Am venit de departe şi facem apel la oricine ne poate ajuta. Vreau ca fiul meu să trăiască într-un loc frumos”, a spus tatăl copilului, Sangar.

Unchiul lui Sangar, Jwamar, a dat o declaraţie pentru Reuters, din Irak, şi a explicat că băiatul s-a născut cu o boală gravă a oaselor şi că un spital din Germania s-a oferit să-i acorde ajutor medical, însă familia nu a putut să ajungă în Europa pentru că nu a putut obţine vizele necesare.

Ulterior, medicii din Irak i-au amputat picioarele lui Taman.

Jwamar spune că familia a ajuns din Irak la Minsk călătorind mai întâi în Dubai. Au ajuns la graniţa Poloniei în 8 noiembrie, iar de acolo sperau să ajungă în Germania, potrivit Digi24. 

În jur de 4.000 de oameni aşteaptă în frig la graniţă, iar mulţi spun că regimul Lukaşenko nu le permite să revină la Minsk.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite