Primele imagini ale raidului în care a fost capturat teroristul Salah Abdeslam VIDEO

Primele imagini ale raidului în care a fost capturat teroristul Salah Abdeslam VIDEO

Captură video de la momentul intervenţiei forţelor de ordine pentru prinderea lui Salah Abdelsam

Presa franceză a publicat luni primele imagini de la raidul în care a fost capturat teroristul Salah Abdelsam, suspect pentru atentatele din luna noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi, relatează Itele. Imaginile au fost filmate de o persoană care locuieşte în zona unde a avut loc operaţiunea poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 În filmare se vede cum suspectul de terorism, în vârstă de 26 de ani, iese din clădirea unde se adăpostea şi, când vede forţele de ordine, o ia la fugă. Poliţiştii deschid, însă, focul, iar Abdeslam este lovit în picior de cel puţin un glonţ.
 
Poliţiştii reuşesc, apoi, să îl aresteze.
 
De asemenea se vede cum lui Abdeslam îi cade o bucată de hârtie din pantaloni. Nu este clar deocamdată dacă nota respective are vreo importanţă pentru anchetă sau dacă se află în prezent în posesia Poliţiei belgiene.
 
Teroristul Salah Abdeslam fost capturat, vineri, după un raid antiterorist în cartierul Molenbeek din Bruxelles (Belgia), în urma căruia a fost rănit uşor. După externare, el a fost plasat în custodia autorităţilor belgiene, cu care va colabora pentru a nu fi extrădat în Franţa.
 
Preşedintele francez Francois Hollande a cerut, însă, extrădarea sa.
 
Între timp, autorităţile au anunţat că AND-ul Najim Laachraoui, alias Soufiane Kayal, presupus complice al teroriştilor, a fost găsit pe centuri cu explozibili descoperite la Paris după atentatele din noiembrie.
 
Bărbatul este căutat din 4 decembrie. Potrivit anchetatorilor, este posibil ca el să fi fost unul dintre coordonatorii atentatelor din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.
 
Laachraoui a fost controlat într-un autoturism la 9 septembrie, tot sub falsa identitate de Soufiane Kayal, la graniţa austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam şi a lui Mohamed Belkaïd, cetăţeanul alegerian împuşcat mortal de poliţie la 15 martie, în apropiere de Bruxelles.
 
Potrivit AFP, Laachraoui şi Belkaïd au ţinut telefonic legătura cu membri ai comandourilor kamikaze care au executat masacrul de la Paris.
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările