Primarul Sevastopolului anunţă încheierea „revoluţiei” şi dizolvarea miliţiilor pro-ruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Sevastopol, Aleksei Ceali, a dizolvat marţi miliţia pro-rusă şi a făcut apel la depunerea armelor, acesta declarând că „revoluţia s-a terminat”, informează AFP.

Aleksei Ceali, om politic aflat la conducerea oraşului din Crimeea de aproape o lună, a semnat un decret prin care este pus capăt „funcţionării unităţilor miliţei populare”. Potrivit acestuia, unităţile „nu mai sunt utile”, localitatea făcând parte de acum din Rusia şi funcţionând în cadrul sistemului său legal.

AFP relatează că decizia primarului Sevastopolului nu a fost pe placul tuturor comandanţilor „grupurilor de autoapărare” care au jucat un rol important în înlăturarea autorităţilor ucrainene din peninsulă şi ocuparea bazelor militare. În plus, o parte a nemulţumiţilor faţă de hotărâre vor organizarea unui protest miercuri.

„Ceali nici măcar nu ne-a mulţumit. Vrea să fie singurul care conduce acest oraş”, a declarat pentru AFP una din persoanele nemulţumite, Vladimir Tiunin.

Considerat drept un susţinător înfocat al Rusiei, Ceali a fost proclamat primar al Sevastopolului în februarie de către participanţii la o reuniune care cerea alipirea oraşului la Rusia.

Citeşte şi:

Reţeta rusă de destabilizare a Ucrainei: mafioţi, oligarhi şi politicieni

Un procuror din Doneţk, care a refuzat să fie numit din motive de siguranţă personală, a declarat pentru publicaţia americană Daily Beast că huliganii locali care operează în rândul protestele pro-ruse din estul Ucrainei, se conformează direct instrucţiunilor primite de la grupările de crimă organizată strânse legate de Kremlin.

Noua politică expansionistă a Federaţiei Ruse

Discursul preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin, în faţa camerelor reunite ale parlamentului rus şi a reprezentanţilor unităţii teritorial-administrative ucrainene Republica Autonomă Crimeea, a dat startul procesului de anexare a Crimeii la Rusia.

VIDEO Adevărul Live: Moldova, următoarea victimă a Rusiei?

Anunţul comandantului suprem al forţelor NATO despre riscul unei intervenţii militare ruse în Transnistria a crescut îngrijorarea cu privire la faptul că Moldova ar putea deveni următoarea „victimă“ a Moscovei. Cristian Unteanu, şi Victoria Bucătaru, coordonator de programe la Asociaţia pentru Politică Externă din Chişinău, au comentat ameninţările iminente la adresa securităţii regionale, într-o nouă ediţie Adevărul Live.

Dan Nicu: Rusia trebuie oprită

Excepţionalismul rusesc a generat abordări care fac astăzi Rusia să ignore atât vecinii, partenerii şi alte puteri ale lumii, cât şi propriile ei obligaţii internaţionale, asumate de bună voie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite