Primarul Veronei interzice oferirea de alimente, în spaţii publice, persoanelor fără adăpost

Primarul Veronei interzice oferirea de alimente, în spaţii publice, persoanelor fără adăpost

Persoanele fără adăpost din Veroona nu mai pot primi alimente în spaţii publice

Flavio Tosi, primarul oraşului italian Verona, a interzis distribuirea de alimente sau apă destinate persoanelor fără adăpost în alte perioade în afară de cele geroase, informează ziarul Il Fatto Quotidiano.

Primarul Veronei a emis o ordonanţă valabilă până pe 31 octombrie 2014 prin care se interzic "activităţile de distribuire a alimentelor şi băuturilor persoanelor fără adăpost în Piaţa Viviani, Piaţa Independenţei, zona Mercato Vecchio, în faţa Tribunalului oraşului şi în Piaţa Signori".

Persoanele sau asociaţiile care oferă alimente sau apă oamenilor străzii din Verona sunt pasibile de amenzi cuprinse între 25 şi 500 de euro.

Primarul a explicat măsura prin faptul că în Verona s-au adunat numeroase persoane fără adăpost, inclusiv oameni cu cazier, care favorizează degradarea urbană prin aruncarea de gunoi şi excremente, aşezarea saltelelor de dormit în spaţii publice, creând o situaţie precară din punct de vedere igienico-sanitar.

Decizia a fost contestată dur de organizaţiile care oferă asistenţă persoanelor fără adăpost.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: