Primarul musulman al Rotterdamului le-a transmis imigranţilor de aceeaşi religie cu el să plece dacă nu le place modul de viaţă occidental

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmed Aboutale, primarul oraşului Rotterdam este de religie musulmană şi de origine marocană
Ahmed Aboutale, primarul oraşului Rotterdam este de religie musulmană şi de origine marocană

Ahmed Aboutaleb, primarul oraşului Rotterdam, musulman de origine marocană, a declarat că imigranţii musulmani care nu apreciază modul de viaţă în occident pot să-şi facă bagajele şi „să se ducă la dracu'“. Declaraţia vine în urma atentatului terorist din Franţa de săptămâna trecută.

Ahmed Aboutaleb, care a venit în Olanda pe când avea 15 ani, a făcut aceste declaraţii în urma atentatului terorist de săptămâna trecută din Franţa asupra săptămânalului satiric francez  Charlie Hebdo, notează Daily Mail. Edilul celui de-al doilea oraş ca mărime din Olanda a ieşit pe posturile de televiziune, în direct, la câteva ore după atacul aspra jurnaliştilor de la Charlie Hebdo şi le-a transmis musulmanii cărora „nu le place libertatea că pot să-şi facă bagajele şi să plece“.

„Este de neînţeles că vă puteţi întoarce împotriva libertăţii ... Dar dacă nu vă place libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, faceţi-vă bagajele  şi plecaţi“ , a spus el.

„S-ar putea să existe un loc în lume unde puteţi fi voi înşivă, unde puteţi fi sinceri cu voi şi unde nu trebuie să mergeţi să omorâţi jurnalişti nevinovaţi. Şi dacă nu vă place aici pentru că nişte umorişti care nu vă sunt pe plac scriu la un ziar, aş putea spune că puteţi să vă duceţi la dracu“, a continuat Ahmed Aboutaleb, care conduce oraşul Rotterdam din 2008.

Atentat terorist în Franţa. „Musulmanii oneşti vă vor privi ostil“

„Părăsiţi Olanda dacă nu vă găsiţi locul aici. Toţi musulmanii oneşti de aici vor fi priviţi ostil acum“, a adaugat edilul.

Aceasta nu este prima dată când Aboutaleb a făcut comentarii controversate despre musulmanii olandezi. În 2004 el a spus că în cazul în care în care aceştia nu doresc să se conformeze valorile olandeze pot „să ia primul avion şi s[ plece“. Aboutaleb a fost şi el criticat de partidele anti-Islam din Olanda, dar nu a renunţat la credinţa sa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite