Primarul din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Ucrainei, a fost găsit împuşcat mortal

Primarul din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Ucrainei, a fost găsit împuşcat mortal

Konstantin Pavlov Foto Facebook.com / Konstantin Pavlov

Konstantin Pavlov, primarul de 48 de ani al oraşului ucrainean Krivoi Rog, a fost descoperit mort, duminică, într-o baltă de sânge, având o plagă prin împuşcare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trupul lui Konstantin Pavlov a fost găsit pe veranda casei sale de la ţară de către o cunoştinţă. Lângă el era o armă.
 
Alarma a fost dată de soţia sa, care era pe litoral şi care s-a îngrijorat că soţul său nu mai putea fi contactat, potrivit agenţiei UNIAN.
 
Poliţia a deschis o anchetă, iar preşedintele Zelenski a promis că va urmări personal investigaţiile, scrie Agerpres.
 
Krivoi Rog este un important centru industrial situat în sud-estul Ucrainei. Primarul Konstantin Pavlov fusese ales în decembrie anul trecut, dar nu era din aceeaşi tabără politică cu preşedintele Zelenski, ci reprezenta un partid prorus. De altfel, în turul al doilea îl învinsese chiar pe candidatul partidului prezidenţial.
 
Moartea primarului intervine în condiţiile în care ciocniri violente între forţele de ordine şi protestatari au avut loc sâmbătă seară chiar lângă biroul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, din cauza unui plan care oferă un statut special regiunii Donbas, controlată de separatiştii pro-ruşi.
 
Cancelarul german Angela Merkel se va duce săptămâna viitoare la Moscova, iar duminica viitoare este aşteptată la Kiev, iar discuţiile se vor referi, fără îndoială, şi la tensiunile din estul separatist al Ucrainei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările