Primarul Berlinului îşi dă demisia pentru că nu a reuşit să inaugureze la timp un nou aeroport

Primarul Berlinului îşi dă demisia pentru că nu a reuşit să inaugureze la timp un nou aeroport

Klaus Wowereit, primarul Berlinului FOTO AFP

Primarul Berlinului, Klaus Wowereit, a anunţat că va demisiona din funcţie pe 11 decembrie, pe fondul criticilor privind întârzierea cu trei ani a finalizării construcţiei unui nou aeroport din capitala Germaniei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vârstă de 60 de ani, Klaus Wowereit, social-democrat, administrează Berlinul de 13 ani  şi mai avea doi ani până la expirarea mandatului. Primarul Berlinului a susţinut că faptul că aeroportul internaţional Berlin Brandeburg nu este încă dechis reprezintă „cel mai mare eşec“ al mandatului său de 13 ani, însă a precizat că acesta nu a fost singurul motiv al deciziei sale de a demisiona, fiind „mandru că a avut o contribuţie la dezvoltarea pozitivă a oraşului“.

 Considerat unul dintre cele mai mari proiecte de construcţii din Europa, cu un buget iniţial de 1,7 miliarde €, lucrările la acest aeroport au înghiţit până acum peste 5 miliarde dolari stârnind numeroase critici, şi încă nu este gata. Noul aeroport ar urma să le înlocuiască pe celelalte două, Tegel şi Schoenefeld, şi să preia un trafic de circa 27 de milioane de pasageri pe an.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările