Primăriţa Romei, vizată de un complot de asasinat al unor familii mafiote

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virginia Ragii
Virginia Ragii

Primarul Romei, Virginia Raggi, a declarat luni că o familie mafiotă a plănuit să o omoare pe ea şi familia sa după ce a luat o serie de măsuri împotriva acestor clanuri ce controlează arii de la periferia capitalei italiene, relatează Reuters.

Aleasă în 2019, este prima femeie votată la primăria Romei şi face parte din partidul anti-sistem Mişcarea Cinci Stele, aflat la putere într-o coaliţie de guvernare.

Într-un interviu preînregistrat la televiziunea italiană Virginia Raggi a declarat că familia Casamonica, recunoscută pentru activităţile sale  de crimă organizată, a luat-o la ţintă după ce primăriţa i-a demolat vilele construite ilegal, iar de atunci este păzită de poliţie.

„Am fost informaţi că plănuiau un atac împotriva mea şi a familiei mele”, a spus ea fără a da detalii. 

Primăriţa a spus că luptă împotriva unor familii mafiote puternice operând în diverse părţi ale Romei, între care familiile Spada din cartierul Ostia şi Marando din San Basilio, la periferia Romei.

„În anumite părţi ale Romei oamenii vin la mine şi îmi spun să lupt mai departe, dar se îndepărtează imediat pentru că se tem să nu fie observaţi de clanuri”, a spus Raggi.

Clanul Casamonica are rădăcini rrome. Primăriţia spunea în 2018 că vilele construite în urmă cu 30 de ani sunt un simbol al „neputinţei autorităţilor în faţa mafioţilor” şi că este cea mai amplă operaţiune împotriva crimei organizate din Roma de până atunci.

Vilele demolate din districtul Quadraro încălcau legislaţia în materie de construcţie, iar unele încorporau „porţiuni întregi din apeductul Felice”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite