Primăria în exil a Mariupolului: Peste 10.000 de locuitori ai oraşului se află în închisori ale proruşilor din Doneţk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariupol, un oraş devastat de armata rusă FOTO EPA-EFE
Mariupol, un oraş devastat de armata rusă FOTO EPA-EFE

Peste 10.000 de locuitori ai oraşului Mariupol, ocupat recent de forţele ruse, se află în prezent în închisori din autoproclamata Republică Populară Doneţk, o entitate condusă de separatişti proruşi.

Informaţia privind locuitorii din Mariupol aflaţi în închisorile administrate de separatişii proruşi din Doneţk a fost furnizată de primăria în exil a acestui oraş-port de la Marea Azov într-o postare pe Telegram.

„Rezidenţi civili paşnici au fost reţinuţi de ocupanţi şi trimişi în locuri unde sunt privaţi de libertate. Sunt cunoscute câteva închisori de acest tip: două în Olenivka, un centru de detenţie preventivă din Doneţk şi unul în Makiivka”, a anunţat sursa citată.

„Persoanele sunt deţinute în condiţii teribile şi inumane, ca într-un lagăr de concentrare. Sunt închise în celule minuscule, de 2 metri pătraţi pe 3, câte 10 persoane”, continuă primăria în exil a Mariupolului.

Pe de altă parte, primăria în exil a Mariupolului deplânge soarta locuitorilor oraşului sub ocupaţia rusă: „Locuitorii din Mariupol abia dacă primesc apă şi hrană. Nu-i lasă să iasă (din oraş, n. red.). Nu au acces la servicii medicale normale şi sunt supuşi la diverse forme de tortură, deopotrivă fizică şi psihologică”.

Comitetul Internaţional Crucii Roşii şi ONU sunt invitate să analizeze situaţia din Mariupol, precum şi detenţiile ilegale de civili.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite