Primalul Londrei va profita de Ramadan pentru a demonta prejudecăţile faţă de musulmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sadiq Khan, primul primar musulman al Londrei
Sadiq Khan, primul primar musulman al Londrei

Într-un articol semnat în „The Guardian“, primarul Londrei, Sadiq Khan, scrie că intenţionează să profite de luna Ramadanului, care a început astăzi,  pentru a demonta prejudecăţile cu privire la musulmani şi să "construiască punţi" între între diferitele comunităţi ale capitalei britanice.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, primul musulman ales în fruntea unei capitale europene, ţine pentru prima dată postul de Ramadan în calitate de edil, mărturisind cu umor că nu va fi uşor şi că cel mai mult îi va lipsi cafeaua. 

 Într-un articol semnat duminică în The Guardian, şi preluat de agerpres.ro, el scrie că intenţionează să profite de luna Ramadanului pentru a demonta prejudecăţile cu privire la musulmani şi să "construiască punţi" între între diferitele comunităţi ale capitalei britanice.

"Dacă nu aveţi prieteni musulmani şi singura cunoaştere a islamului este ceea ce vedeţi la televizor — un bărbat furios cu barbă care face sau spune ceva teribil — atunci veţi asocia aceasta în mod neintenţionat cu islamul. Prin urmare, este o prioritate pentru mine să fac din Ramadan o oportunitate de a construi poduri prin organizarea de mese în sinagogile, bisericile şi moscheile din oraş", scrie Khan.

Edilul, un laburist de 45 de ani, fiu al unor imigranţi pakistanezi, subliniază că nu se consideră un politician musulman sau purtător de cuvânt musulman şi regretă definirea în funcţie de religie, estimând că toţi avem ''identităţi multiple''.

Ramadanul, care a început luni în majoritatea ţărilor musulmane, este a noua lună a calendarului islamic în care, potrivit tradiţiei islamice, profetul Mahomed a primit revelaţia coranică. Pe parcursul acestei luni, credincioşii se abţin de la mâncare, băutură, fumat şi întreţinerea de relaţii sexuale din zori şi până la apusul soarelui.

Respectarea postului este unul dintre cei cinci piloni ai islamului, de la care sunt scutiţi bolnavii, copiii, femeile însărcinate şi turiştii, după cum prevăd normele religioase. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite