Prima convorbire telefonică între Macron şi Putin de la realegerea preşedintelui francez

Prima convorbire telefonică între Macron şi Putin de la realegerea preşedintelui francez

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avut convorbire telefonică, marţi, la ora 12:00, ora Franţei, (ora 13.00, România) cu omologul său rus Vladimir Putin cu privire la războiul din Ucraina, relatează Le Figaro. Aceasta este prima convorbire dintre cei doi şefi de stat din 29 martie, înainte ca Macron să fie reales în funcţia de preşedinte al Franţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au avut în jur de 20 de convorbiri telefonice din decembrie 2021, 8 dintre ele de la începutul războiului, pe 24 februarie.

Cu toate acestea, nu a mai avut loc niciun apel telefonic între cei doi lideri de stat de pe 29 martie, înainte ca Macron să fie reales în funcţia de preşedinte al Franţei.

Eforturile lui Macron de a menţine comunicarea deschisă cu liderul rus au dus la critici atât în ţară, cât şi în străinătate, inclusiv din partea premierului polonez, Mateusz Morawiecki.

„Este de datoria mea să vorbesc cu el, avem nevoie de el. Nu mă voi opri din a face acest lucru”, a declarat preleşedintele Macron pentru un cotidian francez în aprilie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările