Prim-ministrul Turciei ameninţă că dă în judecată cotidianul “Times”

Prim-ministrul Turciei ameninţă că dă în
judecată cotidianul “Times”

Conflict între prim-ministrul Erdogan şi cotidianul "Times". FOTO: Reuters

Prim-ministrul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat că va intenta un proces împotriva cotidianului britanic “Times” pentru publicarea unei scrisori deschise a ziarului din Londra, care critică modul în care a gestionat recentele proteste şeful de stat turc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa vrea să arunce cu noroi pentru a vedea dacă are efect. Times îşi închiriază paginile pentru bani. Acesta este momentul care va duce la prăbuşirea Times. Vom folosi toate modalităţile legale de a da în judecată ziarul britanic”, a afirmat Erdogan în cadrul unei emisiuni la canalul turcesc NTV.

Scrisoarea deschisă a fost semnată de 30 de persoane, printre care pianistul turc Fazil Say, actorii Sean Penn şi Susan Sarandon, regizorul David Lynch şi istoricul britanic David Starkey. Ei au condamnat represiunea protestatarilor anti-guvernamentali şi au comparat mitingurile pro-guvernamentale, organizate de AKP, partidul lui Erdogan, cu mitingurile organizate în timpul Germaniei naziste.   

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi mii de oameni au fost răniţi, în urma intervenţiei forţelor de ordine care urmăreau dispersarea mulţimii.

Prim-ministrul turc a susţinut că cei care au semnat scrisoarea „şi-au închiriat gândurile” şi nu sprijină, cu adevărat, democraţia: „Dacă ar fi crezut în democraţie, nu au fi arătat o astfel de lipsă de caracter, numind liderul partidului care a câştigat 50% din voturi, un dictator”, a afirmat Erdogan.

Până în prezent, cotidianul „Times” nu a avut nicio reacţie publică în legătură cu declaraţiile lui prim-ministrului turc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările