Prezentatorul de televiziune Vladimir Soloviov, un cunoscut propagandist al lui Putin, a fost declarat indezirabil în Letonia din cauza glorificării lui Hitler

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Propagandistul Vladimir Soloviov (stânga), decorat de Vladimir Putin FOTO kremlin.ru
Propagandistul Vladimir Soloviov (stânga), decorat de Vladimir Putin FOTO kremlin.ru

Letonia a anunţat, joi, o interdicţie de intrare pe teritoriul său pentru prezentatorul rus de televiziune Vladimir Soloviev, care, într-o comparaţie defavorabilă la adresa lui Alexei Navalnîi, l-a catalogat pe Adolf Hitler drept „un om foarte curajos”, transmite AFP.

„Am luat decizia de a-l include pe cetăţeanul rus Vladimir Soloviov pe lista persoanelor indezirabile în Republica Letonă”, a scris pe Twitter ministrul Afacerilor Externe din această ţară, Edgars Rinkevics.

„Glorificarea nazismului sub orice formă este inacceptabilă pentru Letonia”, a subliniat Rinkevics.          

Hitler „era în plan personal un om foarte curajos”, a declarat Soloviov într-o emisiune difuzată recent. „Spre deosebire de acest Führer (Navalnîi), el (Hitler) nu a evitat serviciul militar. El a luptat onorabil în timpul Primului Război Mondial”, a adăugat jurnalistul rus.

Vladimir Soloviov, în vârstă de 57 de ani, este prezentator la un post de stat din Rusia şi unul dintre cei mai cunoscuţi propagandişti ai regimului Putin. Echipa lui Navalnîi l-a inclus pe o listă cu 35 de persoane care ar trebui sancţionate de UE.

Letonia şi celelalte două state baltice - Estonia şi Lituania - au criticat dur atât arestarea lui Navalnîi, cât şi represiunea la care s-a dedat recent forţele de ordine ruse împotriva manifestanţilor anti-Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite