Presupusul autor al atacului armat de la un liceu din Grasse şi un complice, inculpaţi şi arestaţi preventiv

Presupusul autor al atacului armat de la un liceu din Grasse şi un complice, inculpaţi şi arestaţi preventiv

Intervenţia forţelor de ordne franceze la liceul din Grasse

Presupusul autor al atacului armat într-un liceu din Grasse (Alpes-Maritimes) de joi şi încă un adolescent, considerat complicele său, au fost inculpaţi sâmbătă şi plasaţi în detenţie provizorie, a anunţat procurorul din localitate, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalul suspect, în vârstă de 16 ani, este vizat de o procedură judiciară pentru tentative de asasinate, deţinere şi purtare de arme de categoria A şi B şi fabricarea unui dispozitiv exploziv, a precizat Fabienne Atzori.
 
”A recunoscut aproape toate faptele care-i sunt reproşate”, a declarat magistrata într-o conferinţă de presă.
 
Prima expertiză psihiatrică relevă ”absenţa unor tulburări psihiatrice sau neurologice care să-i altereze discernământul” la momentul faptelor.
 
Acest elev şcolarizat la Liceul Alexis de Tocqueville avea asupra sa, joi, numeroase arme care aparţineau unor membri ai familiei sale, şi anume o puşcă cu pompă, o puşcă cu alice, un revolver, două grenade de exerciţiu false şi un dispozitiv exploziv.
 
Potrivit lui Fabienne Atzori, el preconiza ”de mai multe săptămâni” să vizeze cel puţin opt colegi de clasă, cu care ”întreţinea relaţii proaste”.
 
”El o spune clar. este aproape dezamăgit că nu şi-a atins scopurile”, a declarat Philippe Frizon, directorul Poliţiei Judiciare din Nisa, în aceeaşi conferinţă de presă.
 
Potrivit lui Frizon, adolescentul a reuşit să-şi introducă arsenalul în instituţia şcolară transportându-l în două genţi şi escaladând un grilaj, pentru a ocoli intrarea, supravegheată de o asistentă.
 
Presupusul complice al atacatorului, reţinut vineri în Var şi suspectat că l-a ajutat în pregătirea planului, nu a dorit să le răspundă anchetatorilor în timpul arestării preventive.
 
Justiţia a primit recent o semnalare care-l vizează, după ce i-a trimis o scrisoare unui criminal în serie american încarcerat în Ohio.
 
În total, atacul armat de la Grasse s-a soldat cu cinci răniţi prin împuşcare cu gloanţe sau alice, inclusiv directorul liceului, iar alte opt persoane s-au rănit în timp ce fugeau.
 
Presupusul autor al atacului riscă până la 30 de ani de închisoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările