Preşedintele Poloniei, despre comportamentul Rusiei faţă de vecini: „Un stat agresor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrzej Duda FOTO EPA-EFE
Andrzej Duda FOTO EPA-EFE

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a condamnat miercuri „politicile imperiale, agresive” ale Moscovei în regiunea Caucazului şi a calificat Rusia drept „un stat agresor”.

Duda a făcut aceste declaraţii în Georgia, unde a efectuat o vizită de două zile.

Georgia a fost victima unei agresiuni militare ruse în august 2008.

Preşedintele Poloniei a reiterat sprijinul ţării sale pentru aspiraţiile Georgiei de aderare la Uniunea Europeană şi la NATO.

„Solidaritatea şi unitatea noastre trebuie să stea împotriva oricărui marş imperial. Mă aflu aici pentru a spune clar că există loc suficient într-o Europă unită şi în NATO pentru prietenii noştri din Europa de Est - Georgia, ca şi Ucraina şi Republica Moldova”, a declarat Duda, care a participat miercuri la celebrarea Zilei Independenţei Georgiei.

Tot miercuri, preşedintele polonez s-a deplasat la linia administrativă cu regiunea separatistă Osetia de Sud, o consecinţă a implicării ruse în treburile interne ale Georgiei.

„Politicile imperiale, agresive ale Rusiei au privat oamenii de oportunităţi de dezvoltare şi de vieţile lor normale şi au condus la distrugerea unor naţiuni. Asemenea acţiuni nu pot fi tolerate de comunitatea internaţională. Rusia nu este o ţară normală, nu este o ţară care se comportă normal, ci este un stat agresor”, a subliniat Andrzej Duda, potrivit Agerpres, care citează thenews.pl.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite